Hester: 'Hazes de docu; dat wordt een never-ending story' Beeld
Hester: 'Hazes de docu; dat wordt een never-ending story'

Hester: 'Hazes de docu; dat wordt een never-ending story'

Denk er eens goed over na. Over het feit dat we massaal intunen op Videoland om daar te zien en horen hoe André Hazes zichzelf de vernieling insnoof en -zoop, afkickte en nu als een herboren man zijn comeback on stage gaat maken.

Dat staat je chic

Het kwam allemaal door onzekerheid, natuurlijk. Hij voelde zich in de schaduw staan van zijn vader en van zo'n traumatisch jeugdgegeven is bekend; dat leidt tot snuiven. Acht gram, volgens Yvonne Coldeweijer genuttigd met zijn toenmalige vriendin Sarah van Soelen, in de docu aangeduid als 'een kennis'. Terwijl de moeder van zijn kind, Monique Westenberg, tussen haar honden op de bank hoopte op een verzoening, hing Dré met zijn nieuwe liefje stijf van de drugs in de kroonluchters te gillen om aandacht. 60 uur wakker. En toen hij eindelijk ging slapen, hoopte hij dat hij niet meer wakker zou worden.

Dat staat je chic, als vader van een klein ventje. Het is diepe ellende, maar door een stel camera's en een gewillig Videoland heeft het een positieve draai gekregen: het is snoeiharde entertainment geworden. Gisteren was de première één groot feest; de klinkende duiten van de docu mogen binnen komen rollen.

Lees ook: Hester: ‘Kökçü had een ijzersterk statement kunnen maken’

Dat ene snuifje-dat-geen-kwaad-kan

We weten allemaal: dit is een accident waiting to happen, again. Het is een onuitputtelijke bron van inkomsten. Dré gaat de bühne weer op. De nachten worden weer kort, de belasting van het lijf en de psyche weer zwaar en dan lonkt daar weer dat biertje. Dan lonkt nog een biertje. En misschien wel iets sterkers. En dan is er iemand in de omgeving die toevallig net nog een dealer had gebeld en dan is daar dat ene snuifje-dat-geen-kwaad-kan. Dit is geen jongen voor het huis-tuin-en-keuken-leven. Deze man is op veel te jonge leeftijd op een voetstuk gehesen en zelfs toen hij eraf donderde, was er een partij die dáár een succes van wilde maken. Een leven in de spotlights doet maar weinig mensen goed. Je wordt er niet leuker op, je raakt het contact met de realiteit kwijt en je verliest iedere mogelijkheid tot oprechte reflectie – zie van de week het tenenkrommende relaas van Glennis Grace maar weer.

De familie Hazes: de perfecte melkkoe

Genieten van andermans ellende, dat is wat je als kijker doet. En legaal hoor, begrijp me goed: de ellende wordt maar al te graag uitgebuit door de familie Hazes. Er zit nog zoveel in het vat waar de bagger vandaan komt, Videoland doet er goed aan nu al de rechten vast te leggen voor deel twee, drie en vier. Het is een perfecte melkkoe en een never ending story waar we de komende tijd nog niet vanaf zijn.

Menig BN'er was onthutst, na het zien van de beelden, zo lieten ze na afloop weten. Ik moet daar alleen maar heel hard om lachen. Onthutst om iets wat ze allang wisten en waar ze in veel gevallen zelf ook niet vies van zijn. Welkom in de wereld van de schone schijn."

Hester Zitvast (44) is freelance journalist, moeder van vier kinderen (21, 18, 8 en een baby). Door haar Twitter-verslaving zit ze bovenop het nieuws en daar heeft ze vaak wel een mening over. Voor Flair ventileert ze die opinie. Daar hoef je het als lezer natuurlijk niet altijd mee eens te zijn. Een goede (en fatsoenlijke) discussie gaat ze niet uit de weg.

Hester Zitvast

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden