artikelbeeld Column Hester Beeld Dorian Jurne
artikelbeeld Column HesterBeeld Dorian Jurne

Hester: ‘Gordon is wat dat betreft toch de Sylvie Meis van Dubai’

Al vele jaren zijn we getuige van Gordons almaar falende liefdesleven. Het was wat keren raak. Hij heeft al talloze keren zijn droomman gevonden. Altijd weer waren ze knap, gespierd, jong(er).

Steeds weer is het ‘de ware’ – dat gilt dan hij uit op social media of in iedere willekeurige camera die hij op zich gericht krijgt en achter dat laatste zit – hou je vast – zelfs een hele strategie. Want stel nou dat hij het namelijk niét heeft geroepen, dat de man-van-dat-moment de ware was en dan blijkt hij het later tóch te zijn, dan kan niemand hem daar op pakken. Regeren is vooruitzien, mensen! Laat dat maar aan Gordon over.

Al Gordons relaties beginnen met seks, zo vertelde hij ooit een in een interview. Dat vindt hij blijkbaar de hoeksteen van gelukkig samenzijn - of zo. Heel veel voorspoed bracht de waarde die hij aan dit specifieke relationele onderdeel hecht hem vooralsnog niet. Steeds weer is er dat intense moment van dramatiek waar we dan als kijker ook weer deelgenoot worden gemaakt.

Vijf jaar geleden werd er een hele tv-show opgetuigd om de voormalig zanger en knipperlicht-Instagrammer aan de man te krijgen. Maar zelfs dat mocht niet baten – je verwacht het niet. Gordon verruilde Nederland onlangs voor Dubai en fulmineert tegenwoordig zo nu en dan vanuit zijn nieuwe thuisland wat op het pauperstaatje waar hij ooit leefde.

Maar nu is er dan eindelijk weer eens écht nieuws en nog positief ook: Gordon heeft in de Australische veel jongere (!) en knappe (!) “Daddy Hunter” Gavin de ware gevonden. Na 2,5 maand trekken de tortelduifjes het plan naar een hoger niveau; ze gaan trouwen. Hier kun je niets anders dan een heel goed gevoel bij hebben, toch?

Ze wonen nog niet samen, but who cares. Als het klopt, dan klopt het! Gordons Instagram-account explodeert van de zoetsappige foto’s en dito – uiteraard overwegend Engelse – lovende commentaren op zijn eigen liefde. ‘What a combination’, valt er onder meer te lezen. Het heeft iets aandoenlijks. Iets kinderlijk naïefs. Het kan natuurlijk, in zo’n korte tijd de liefde van je leven inlijven – het moet ergens beginnen. Maar Gordons resultaten uit het verleden bieden bepaald geen garantie voor de toekomst. Hij is wat dat betreft toch een beetje de Sylvie Meis van Nederland Dubai.

Maar we gaan het zien; alles is vanaf nu mogelijk. Gordons Wedding. Wie mag zijn pak ontwerpen en wie bakt zijn taart? Welke weddingplanner krijgt de klus toebedeeld? Is John de Mol al op dit format gesprongen? Inzetten bij de wedkantoren vanaf nu mogelijk en ik voorspel in elk geval de komende weken nog een glazuuraantastende Instagramfeed. ‘Tot aan de maandag en weer terug’, voorspelde iemand gisteren. Daar moest ik net iets te hard om lachen…

Hester Zitvast (45) is freelance journalist, moeder van vier kinderen (21, 18, 9 en een baby). Door haar Twitter-verslaving zit ze bovenop het nieuws en daar heeft ze vaak wel een mening over. Voor Flair ventileert ze die opinie. Daar hoef je het als lezer natuurlijk niet altijd mee eens te zijn. Een goede (en fatsoenlijke) discussie gaat ze niet uit de weg.

Hester ZitvastDorian Jurne

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden