artikelbeeld Column Hester Beeld Dorian Jurne
artikelbeeld Column HesterBeeld Dorian Jurne

Hester: ‘Andrew Tate is (wederom) de grote verliezer’

Ooit van Andrew Tate gehoord? Ik niet, maar de man heeft zich in een tweet de dag na kerst genadeloos belachelijk gemaakt. De 36-jarige Amerikaans-Britse influencer (3,4 miljoen volgers op Twitter) en voormalig kickbokser deed wat veel zielige en vooral onzekere mannen gaan doen ten overstaan van een sterke vrouw: opscheppen. En in dit geval deed hij dat tegen niemand minder dan tegen klimaatactiviste Greta Thunberg.

‘Hallo Greta. Ik heb 33 auto’s. Mijn Bugatti heeft een W16 8,0 liter quad turbo. Mijn TWEE Ferrari 812 Competizione hebben 6,5 liter V12’s. Dit is nog maar het begin. Deel alsjeblieft je e-mailadres, zodat ik een complete lijst van mijn auto’s kan versturen, met hun enorme uitstoot', postte hij op het platform waar hij eerder al van was verbannen, maar dankzij Elon Musk weer op mag raaskallen.

Tja, als je zulke treurige berichten je toetsenbord uitkrijgt, heb je verder niemand meer nodig om aanvullend mee voor lul te staan. Het heeft nog het meest weg van een kinderruzie. Maar daar was Greta. Zij wist er tóch nog een schepje bovenop te doen met haar antwoord aan Tate: Laat het me alsjeblieft weten. Mail me op smalldickenergy@getalife.com, schreef ze.

Je zal het te lezen krijgen van een 19-jarig meisje, ten overstaan van de halve wereld. 2,5 miljoen mensen gaven haar bericht inmiddels een like en na een dagje broeden is daar ook weer een respons van Andrew in de vorm van een nog treuriger bericht: ‘Bedankt dat je middels je e-mailadres hebt bevestigd dat je een kleine penis hebt, @gretathunberg.’

Het heeft nog het meest weg van een kinderruzie, waarbij er eentje verbaal niet zo heel sterk is en in een wanhoopspoging nog een laatste, volstrekt mislukte grap maakt. Tate is de grote verliezer.

Dit soort lui doet maar. Maar dan nu even op de inhoud, mensen. Want terwijl de wereld op het randje van de ondergang staat, vindt deze man met zijn miljoenen volgers het dus gelegitimeerd te koketteren met zijn uitstoot. Alsof het iets stoers is. Iets om tegen op te kijken. Tate doet beetje tof met het feit dat hij 33 auto’s heeft en een ecologische footprint op de aarde achterlaat die schandalig onevenredig is. The filthy rich boeit het écht drie keer niets dat de aarde opwarmt en naar de knoppen gaat, blijkt maar weer.

En ondertussen scheiden wij, het plebs, in onze bescheiden appartementjes of eengezinswoningen het afval. We pakken eens wat vaker de fiets. We skippen dat extra vliegreisje. Dit soort lui doet maar. 33 auto’s, vluchten in een privéjet, zonnebaden op een superjacht. Nee, ik ben niet jaloers. Ik geniet er alleen wel snoeihard van als iemand als Tate zo publiekelijk op z’n arrogante egoïstische plaat gaat.

Hester Zitvast (45) is freelance journalist, moeder van vier kinderen (21, 18, 8 en een baby). Door haar Twitter-verslaving zit ze bovenop het nieuws en daar heeft ze vaak wel een mening over. Voor Flair ventileert ze die opinie. Daar hoef je het als lezer natuurlijk niet altijd mee eens te zijn. Een goede (en fatsoenlijke) discussie gaat ze niet uit de weg.

Hester ZitvastDorian Jurne

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden