Hester over Doutzen Beeld Dorian Jurne
Hester over DoutzenBeeld Dorian Jurne

PREMIUM

Hester: ‘Als Lil Kleine al steggelt om horloges, hoe vlot zal de voogdij dan gaan?’

Lil Kleine en Jaimie Vaes moesten vandaag naar de rechtbank. De inzet: De inzet? Wat sierkussens, een blender en horloges…

Het heeft altijd iets intens treurigs, als de afhandeling van een relatiebreuk wordt gefinetuned in de rechtbank.

Dat je er een derde partij voor nodig hebt om uit je ruzietjes te komen: zoiets is in mijn ogen meer aan kleine kinderen besteed. Maar helaas, rechters hebben hun handen vol aan ex-geliefden die elkaar het licht in de ogen niet meer gunnen. En vandaag buigen ze zich over de zaak Lil Kleine/Jaimie Vaes.

De inzet? Wat sierkussens, een broodrooster, een blender, een waterkoker, een Louis Vuitton-tas en wat horloges. Echt waar, geen grap. Voor dergelijk paupergemorrel heeft vanmorgen een rechter zijn of haar toga gestreken.

Allereerst zou ik me, als ik het hoofd van mijn vriendin tussen de deur van de auto bont en blauw heb geslagen, de rest van mijn leven een beetje gedeisd houden. Heel Nederland heeft het online kunnen zien en veroordeeld: je bent op geen enkele manier in een positie om te mauwen over een kussentje en wat keukenapparatuur, lijkt me. Dat Lil Kleine dat toch doet, illustreert de betonnen plaat voor zijn kop.

Het is de kleine rapper natuurlijk onder de streep vooral te doen om de klokkies en het tassie. Hij schijnt stuitend gierig te zijn. Alles wat glittert of een beetje een ordinaire merknaam draagt, daar ontleent hij zijn gehele image en status aan. En Jaimie is op haar beurt ook niet vies van wat luxeproductjes.

Had het lekker gelaten, zou ik denken – het zijn maar spullen. Kies eieren voor je geld. Maar de gemiddelde (semi-)BN’er is nou eenmaal een groot deel van de realiteitszin kwijt, waardoor ze niet lijken na te denken over het beeld dat ze nu weer achterlaten bij de kijkers. Ach, veel rotter kan het ook niet. Wij vinden het al collectief één groot geflipt circus, een rariteitenkabinet. Maar zij zien dus vooral die dure spulletjes, dat kan hè?

Over het “duurste spulletje” – het meest waardevolle “bezit”, moet nog gesteggeld worden, want wie krijgt Lio, het zoontje van de twee ex-geliefden? Kunnen ze het aan het kind samen, in goed overleg, op te voeden of krijgt een van de twee de alleenheerschappij? Je hoeft er geen raketgeleerde voor te zijn om te bedenken dat als twee mensen al met elkaar in de clinch liggen om een blender, ze het voor hun nageslacht niet veel beter zullen doen. En dat is pas écht triest. Dat is pas echt om te janken.

Nou, eerst maar eens de verdeling van de materie, mensen. Beide partijen krijgen tot 30 november de tijd er samen uit te komen, laten we dat zien als mooie testcase. Ik zet mijn geld in op een impasse en dan op 4 januari alsnog een uitspraak door de rechter. Jullie?

Hester Zitvast (45) is freelance journalist, moeder van vier kinderen (21, 18, 8 en een baby). Door haar Twitter-verslaving zit ze bovenop het nieuws en daar heeft ze vaak wel een mening over. Voor Flair.nl ventileert ze die opinie. Daar hoef je het als lezer natuurlijk niet altijd mee eens te zijn. Een goede (en fatsoenlijke) discussie gaat ze niet uit de weg.

Hester ZitvastDorian Jurne

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden