Floor Faber Beeld Getty Images
Floor FaberBeeld Getty Images

Floor Faber #95: ‘Eigenlijk heeft Kevin er alleen maar baat bij dat ik vreemdga’

Ik moet met iemand over Hans praten. Nu weet ik dat mijn meeste vrienden zullen reageren met opgetrokken wenkbrauwen en verhulde kritiek, maar Anouk niet. Zij is Expert Vreemdgaan.

Vrijdag

En dus wacht ik op haar balkon met een witte wijn in mijn hand tot ze Liv in bed heeft gelegd. Nu het eindelijk lekker weer is, lijkt het me een stuk leuker om hier te wonen. Veel buren in de tegenoverliggende flat zijn ook op hun balkon en ik probeer me voor te stellen hoe hun leven is. Die vrouw die nu haar was ophangt, doet vast iets met cijfertjes of iets anders heel precies. Wie hangt nu zijn sokken per paar op?

“Zo, die ligt,” zegt Anouk. Ze komt naast me zitten en zet haar voeten op de balkonspijlen. Haar benen zijn super glad en prachtig bruin. “En hoe is het met jou?”

Eerst wisselen we nog wat werk, kinder en ‘ algemeen leven feiten’ uit, maar dan vertel ik over Hans en over onze ontmoeting bij het meer. “Ik weet gewoon niet wat me overkomt. Hij hoeft me maar aan te raken en ik sta in vuur en vlam.”

Ganz geil!” grijnst Anouk. “En heb je weer met hem afgesproken?”

“Dat kan ik toch niet maken tegenover Kevin.”

Ze haalt haar schouders op. “Ik geloof niet meer in monogamie. Hoe groot is de kans dat je iemand tegenkomt met wie je goed kunt praten, met wie je geweldige seks hebt en die je aan het lachen maakt? Ik heb nu iets met de buurman, een superlieve gast met wie ik tot diep in de nacht goede gesprekken heb. Maar de seks is matig, en het ganz geile werk heb ik dus met een vent die ik ken via Bumble. Ik moet er niet aan denken om een relatie met hem te hebben; hij kan alleen over voetbal praten.”

“En ze weten het van elkaar?”

“Ja natuurlijk!” Ze trekt een wenkbrauw op en zegt: “Je moet niet liegen, Floor. Dat is voor niemand goed.”

Zondag

Volgende week vertrekken Kevin en ik naar Istrië en hij wil niets aan het toeval overlaten. Hij heeft hotels voor onderweg gepland, en wil ook daar elke overnachting geregeld hebben.

“Dit wil ik ook gaan bekijken!” Onder mijn neus duwt hij zijn mobiel zodat ik een foto van een Romeinse arena kan zien. Ik knik, meer enthousiasme kan ik even niet opbrengen.

Ben steeds aan het piekeren of ik Hans nog kan zien. Gisteren vertelde ik Kevin dat Anouk twee minnaars heeft en dat vond hij ab-surd, belachelijk, krankzinnig. Hij werd er zelfs kwaad over. “Dat heeft toch niets met liefde te maken? Ze gaat voor niemand, maar alleen voor wat haar het beste uitkomt.”

Het werd me toen wel duidelijk dat ik tegen hem niet hoef te beginnen over af en toe seks met Hans. Dat is ook alles wat ik van Hans wil en hij van mij. Hij is getrouwd met een aardige vrouw die iets in het ziekenhuis doet, ze hebben twee pubers en gaan elke zomer naar dezelfde camping aan een Italiaans meer. Megasaai. Nee, ik moet hem gewoon uit mijn hoofd zetten. Het beste is om nog een keer met hem af te spreken om hem dat te zeggen. Voor de vakantie, zodat ik door al het moois van Istrië wordt afgeleid van verboden opwindende fantasieën.

Wanneer Kevin onder de douche staat, app ik Hans of hij binnenkort tijd heeft. “Ik dacht net aan je,” zegt hij. “Aan hoe je keek toen je kwam en het geluid dat je erbij maakte.” Dat levert zo’n erotische app-conversatie op dat wanneer ik met Kevin in bed lig, ik hem zo ongeveer bespring. Eigenlijk heeft Kevin er alleen maar baat bij dat ik vreemdga.

Floor Faber is 30+, woont met Kevin en werkt als redacteur bij een entertainmentsite.

Redactie FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden