Floor Faber Beeld Getty Images
Floor FaberBeeld Getty Images

PREMIUM

Floor Faber #69: ‘Lizzy fluistert in mijn oor dat ze me lekker vindt’

Was ik maar zo’n type dat makkelijk een praatje maakt, altijd een goede grap paraat heeft en floreert in gezelschap. Maar helaas pindakaas, ik ben geen extravert.

Dit weekend werk ik met de beste vriendinnen van Larissa een vol vrijgezellenprogramma in Rotterdam af: hotel, boottocht, borrel, diner, uit, hotel, museum, lunch. Stuk voor stuk leuke activiteiten maar 48 uur vreemde vrouwen vind ik behoorlijk heftig.

Zaterdag

‘Als het echt heel erg is, kom je me toch halen?’ vroeg ik toen Kevin me bij het station afzette. Ik lachte of ik een grapje maakte, maar eigenlijk meende ik het serieus.

Onder een brug over de Maas staan Larissa en Margriet met een groepje vrouwen te kletsen. Ik geef ze allemaal een hug en onthoud geen enkele naam. Tijdens de boottocht luisteren we braaf naar de gids, en daarna gaan we naar het hotel om iets feestelijks aan te trekken. Goddank heb ik een kamer voor mezelf.

Ik poets mijn tanden, werk mijn make-up bij en hijs me in een rood strak jurkje. In de lobby hebben we weer afgesproken en samen lopen we naar een cocktailbar. De barkeeper shaket erop los en door de alcohol wordt iedereen wat losser.

Ik klets met een vrouw die twee kleintjes heeft en stomverbaasd is dat ik geen moeder wil worden, en met een vrouw die haar werk erg belangrijk vindt en zakenreizen all over the world maakt.

Dan plof ik op een barkruk naast een meisje dat me meteen al was opgevallen omdat ze een piercing in haar tong heeft waarmee ze af en toe tegen haar tanden tikt. Lizzy heet ze, ze is tv-producent en kent Larissa zo’n beetje vanaf de kleuterschool. Ze vertelt hilarische verhalen over BN’ers waar mijn mond van openvalt en ik soms keihard om moet lachen.

‘Dit is wel een tam vrijgezellenfeest,’ zegt ze. ‘Ik zou met mijn vrienden gaan dansen tot het gaatje!’

‘Heb je trouwplannen?’

‘Zeker niet. Mijn ervaring is dat een relatie dodelijk is voor goeie seks. Daar heb ik totaal geen zin in. Ik heb liever friends with benefits.’ Broeierig kijkt ze me aan. ‘Wij kunnen vanavond wel met z’n tweeën naar een club gaan. Dan skippen we morgenochtend gewoon het museum.’

‘Dat kan ik niet maken, joh. Ik zit in de feestcommissie.’

‘Jammer.’

We gaan door naar de het Midden-Oosterse restaurant waar obers de tafel vol zetten met hapjes. Ik eet van alles waar ik de naam niet van weet, maar het is vegetarisch en verrukkelijk. Ondertussen klets ik verder met Lizzy die dezelfde opleiding blijkt te hebben gedaan. We zitten midden in ‘Ken jij ook…’ gesprek als Margriet een vel papier uitdeelt. ‘Het is op de wijs van ‘Het is een nacht’.

‘Ik Haat Liedjes,’ zegt Lizzy.

‘En een twee drie,’ zegt Margriet, en dan beginnen we allemaal te zingen: ‘Het is een stel, dat je normaal alleen in films ziet…’

‘Geweldige tekst,’ mompelt Lizzy.

Na het eten is Larissa zo afgepeigerd dat ze terug naar het hotel gaat. Een van de jonge moeders gaat graag mee en ook het zakentype dat een jetlag heeft, maar de rest wil stappen. In een café krijg ik nog een cocktail in mijn handen gedrukt en ik besef dat dit de laatste is, als ik morgen niet elk schilderij dubbel wil zien.

Lizzy fluistert in mijn oor dat ze me lekker vindt ruiken en legt haar hand op mijn dij. Verbaasd kijk ik haar aan. Wat is dit?

Redactie FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden