Floor Faber Beeld Getty Images
Floor FaberBeeld Getty Images

PREMIUM

Floor Faber #67: ‘Ik voel een fikse ruzie opkomen’

Bijna de helft van alle gasten moet z’n A4-tje voor Tijmen en Larissa nog inleveren. Nadat ik ze een vriendelijke en toch dringende herinneringsmail heb geschreven, ga ik er zelf voor zitten.

Eerst probeer ik een leuk verhaaltje te schrijven, maar over Larissa weet ik voornamelijk te vertellen dat ze lief is.

Woensdag

Misschien kan ik beter een stripverhaaltje maken. Zes tekeningetjes, hoe moeilijk kan het zijn? Een van Tijmen die alleen op het vakantiepark woonde, met mezelf ertegenover, Tijmen en ik die barbecueden, Tijmen die Larissa bij het voetbalveld ontmoette, dat ze smoorverliefd werden, ze zwanger raakten en ze gaan trouwen.

Nu ligt mijn lat zo ongeveer op enkelhoogte, en dan nog is het heel moeilijk. Ik ben zeker drie keer overnieuw begonnen voor ik bij plaatje drie ben. Met een groen kleurpotlood vul ik het voetbalveld in wanneer Kevin zich over mijn werk buigt. ‘Leuk zeg.’

‘Ze lijken helemaal niet,’ zeg ik gefrustreerd. ‘Tijmen ziet eruit als een Neanderthaler en Larissa heeft vooral veel haar. En zie je dat gekke poppetje achter het raam van die doos: dat stel ik voor in de stacaravan. Misschien kan ik beter een fotocollage maken en dan in tekstballonnen grappige teksten zetten.’

‘Nee joh, dit is juist leuk.’ Hij kust me in mijn nek. ‘Maar ga je nu mee naar bed? Het is bijna twaalf uur.’

‘Twaalf uur!’ zeg ik geschrokken. ‘En ik moet nog douchen en Fred uitlaten en brood uit de vriezer halen en de vaatwasser aanzetten.’

‘Dat douchen kan ik niet voor je doen, maar de rest heb ik al gedaan.’

‘Held!’ Terwijl ik hem zoen bedenk ik voor de zoveelste keer bedenk ik hoeveel ik van hem hou en wat een feest het is om met hem samen te wonen.

Vrijdag

De stagiaire was gisteren jarig en trakteerde op Sinterklaas snacks. De calorievriendelijkste optie leek me een taaitaaipoppetje en die nam ik. Met een kopje thee erbij was het echt een verwenmomentje, tot ik op iets keihards beet. Dat bleek dus een kies. Met mijn tong voelde ik de krater zitten. Help! dacht ik. Dadelijk kan ik alleen nog maar met mijn mond dicht lachen, en zoenen met zo’n gat is ook niet sexy.

In de wc heb ik met mijn telefoon in mijn mond getuurd en toen bleek er maar een klein brokje af te zijn, ook al voelt het als iets enorms. Gevoelig is het wel. Ik heb de tandarts gebeld, maar het antwoordapparaat zei dat ze maandag pas weer open zijn. Als ik ernstige pijnklachten had - en alleen dan - mocht ik de noodtandarts bellen. En dus heb ik net in de supermarkt allerlei zachte eetbare dingen gekocht, zoals bananen, yoghurt en een soeppakket zodat er niet nog meer kies afbrokkelt.

Ik pak de boodschappen uit wanneer de voordeur opengaat. Dat is natuurlijk Kevin en ik loop naar hem toe om te vertellen van de kies. Tot mijn verbazing staat zijn moeder in de gang haar jas uit te trekken. ‘Hallo Floor,’ zegt ze terwijl ze haar haar fatsoeneert.

‘Ik wist niet dat je langskwam.’ Eigenlijk bedoel ik: hoe kom je aan een sleutel van mijn huis? Maar die vraag ga ik zo aan Kevin stellen. En ik voel een fikse ruzie opkomen.

Redactie FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden