Floor Faber #45: ‘Floor en Kevin doen het met elkaar, ik zei het toch!’ Beeld Getty Images
Floor Faber #45: ‘Floor en Kevin doen het met elkaar, ik zei het toch!’Beeld Getty Images

Floor Faber #45: ‘Floor en Kevin doen het met elkaar, ik zei het toch!’

Als ik ergens geen zin in heb, is het wel om mijn collega’s op de hoogte te stellen van mijn relatie met Kevin. Praten over andere mensen doen we op de redactie net iets te graag.

Woensdag

Laatst had een collega van sales relatieproblemen en daar zijn we maandenlang druk mee geweest. Eindeloos hebben we gedelibereerd of ze niet eerder had kunnen weten dat hij vreemdging. Wij waren ervan overtuigd dat het niet om een of twee avondjes ging, zoals hij beweerde.

Daar bleken we gelijk in te hebben, want later hoorde ze dat hij al vanaf kerst batste met die ander. De hele redactie zei toen dat ze hem eruit moest zetten, relatietherapie vonden wij een wassen neus. En ook dat hadden we goed gezien, vorige maand zijn ze definitief uit elkaar gegaan.

Ik moet er niet aan denken dat ik zelf zo over de tong ga, en daarom heb ik geen zin om samen met Kevin naar de bedrijfsfeest te gaan. Maar dat begrijpt hij niet. ‘Er valt toch niks over ons te roddelen? We vinden elkaar leuk. Klaar. Ik begrijp echt niet waar je zo moeilijk over doet. Schaam je je soms voor mij?’

‘Natuurlijk niet,’ zei ik veel te snel. ‘Het is alleen...’ Maar ik wist niets te bedenken en dus gaan we samen naar het bedrijfsfeestje. Zelden heb ik ergens zo tegenop gezien.

Lees ook Floor Faber #44: ‘Na een knetterend orgasme voelt mijn buik als een spinnende poes’

Vrijdag

Om vier uur melden Kevin en ik ons bij een restaurant aan de Vecht. Hij ziet er goed uit in zijn donkerblauwe overhemd en helemaal niet beduidend jonger dan ik. Ik draag een jurkje dat iets te zomers is – het kippenvel staat op mijn benen. Een serveerster met een hoog blonde staart geeft ons een glas prosecco en we mengen ons tussen de collega’s. Niemand lijkt opgemerkt te hebben dat we samen zijn gekomen.

Ik laat mijn glas bijna uit mijn handen vallen wanneer de geluidsboxen keihard kraken. Jan-Willem is met een microfoon op een verhoging geklommen en heet ons allemaal welkom. ‘Fijn dat we eindelijk weer eens een feestje kunnen bouwen na die rare coronajaren. En we hebben ook wat te vieren, want de bezoekersaantallen gaan alleen maar omhoog. Vanavond gaan we eens flink de bloemetjes buiten zetten. De feestcommissie – Elise, Kim en Achmed, dank jullie wel! – heeft een fantastisch programma in elkaar gedraaid. We beginnen met een boottochtje, en na een uurtje of twee varen over de Vecht keren we terug op deze locatie voor een verrukkelijke barbecue.’

Even later dreutelen we naar de boten. ‘Waarom heeft niemand gezegd dat we gingen varen?’ zeg ik tegen Hannah. ‘Ik heb het nu al koud.’ We stappen in een grote sloep en ik ga naast haar op een bankje zitten. Even later voegt Kevin zich bij ons en hij geeft me zijn gewatteerde jas aan.

Hannah trekt haar wenkbrauwen zo ongeveer op tot haar haargrens. ‘Zozo, ik wist niet dat jullie zo vriendschappelijk met elkaar omgingen.’

Mijn hart bonst in mijn keel. ‘Het is eigenlijk wel wat meer dan dat. Kevin en ik hebben al een poosje een relatie.’

‘Ik wist het wel!’ Ze springt op waardoor de boot begint te schommelen en iedereen naar haar kijkt. ‘Xanti! Kim!’ schreeuwt ze. ‘Kom eens hier, ik krijg vijftig euro van jullie! Floor en Kevin doen het met elkaar, ik zei het toch!’

Beeld: Getty Images

Floor FaberGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden