Floor Faber #34: 'Wanneer heb ik mezelf dan genoeg op de rit om een relatie aan te gaan?' Beeld
Floor Faber #34: 'Wanneer heb ik mezelf dan genoeg op de rit om een relatie aan te gaan?'

Floor Faber #34: 'Wanneer heb ik mezelf dan genoeg op de rit om een relatie aan te gaan?'

Eigenlijk doet lindenbloesemthee me aan ouwemannenpis denken, maar dat durf ik mijn levenscoach niet te zeggen. Anneke geeft me een beker aan en vraagt: ‘En hoe ging het afgelopen week?’ Ik vertel dat het erg druk is op mijn werk, en vervolgens geeft ze me een aantal tips over hoe ik met stress kan dealen.

Woensdag

Inademen door de neus, drie tellen vasthouden, uitademen door de mond, drie tellen vasthouden. Terwijl ik mijn buik laat leeglopen als een ballon denk ik aan Kevin. Sinds hij bij me heeft gegeten, appen we bijna elke dag. Ik vind hem zo ontzettend leuk en lekker, tegelijkertijd vraag ik me af ook zo gek van hem zou zijn als hij geen vriendin had.

Tegen het einde van de sessie leg ik die vraag aan Anneke voor. Haar ogen knijpen zich samen achter haar vergrotende bril. ‘Je bent echt op de goede weg,’ zegt ze dan. ‘Het is een grote stap dat je beseft dat je deze jongen niet interessant zou vinden als hij beschikbaar zou zijn.’

‘Dat heb ik niet gezegd,’ protesteer ik zwakjes.

‘Het is ook niet verstandig om in dit stadium een relatie aan te gaan. Alles is in nu beweging, alles komt los. Pas als je jezelf weer op de rit hebt, kan er iemand met je meerijden.’

Ik knik dat ik het begrijp, maar wanneer ik naar huis fiets, word ik een beetje boos. Wanneer heb ik mezelf dan genoeg op de rit om een relatie aan te gaan? En wie bepaalt dat? Toch maakt het gesprek met Anneke me onzeker. Als Kevin me die avond een grappig filmpje stuurt, reageer ik niet.

Lees ook Floor Faber #33: ‘Terwijl hij ritmisch in een pan staat te roeren, kan ik het niet laten om naar zijn ronde billen te staren’

Donderdag

Op Vinted zoek ik naar het ideale legerjasje dat zowel voor een kantoordag als een festival geschikt is, ondertussen aai ik Fred die naast op zijn rug ligt. Dan appt Anouk ‘Heb jij zin in vakantie?’

En of ik daar zin in heb! Vanwege de corona en mijn verhuizing is het ontzettend lang geleden dat ik weg ben geweest. ‘Best wel.’

‘Ik zag een vette aanbieding voor een weekje Korfu in april.’

April komt op zich goed uit omdat mijn collega’s met kinderen altijd in de zomermaanden weg willen. Maar als Anouk haar baby wil meenemen naar Korfu hoeft het voor mij niet zo. Ik wil geen kinderwagen door mul zand duwen, een luier verschonen op het terras of met een gillende baby in het vliegtuig zitten. Hoe zeg ik dat zonder haar te beledigen?

Het is of ze mijn vraag al heeft gehoord, want ze appt. ‘Zonder Liv uiteraard.’ Even later stuurt ze me de aanbieding door. De prijs is prima, zeker omdat een autootje erbij is inbegrepen en het hotel ligt vlakbij het strand. Witte zonnebedjes in de schaduw van een palmboom, azuurblauw zwembad, ruime hotelkamers. Vervolgens zoek ik wat informatie over Korfu. Het is een prachtig groen eiland, en niet al te toeristisch. Ik zie ons al in een autootje over bergen rijden, snorkelen tussen de visjes en salades eten op terrasjes aan zee. ‘Boeken!’ app ik.

Nog geen tien minuten later stuurt ze me een mail met de vliegtickets. ‘Dat is toch niet te geloven,’ zeg ik tegen Fred. ‘Ik ga zomaar op vakantie!’ Van blijdschap doe ik een dansje en hij staart me aan of ik gek geworden ben. Oh ja, ik moet natuurlijk wel wat voor hem regelen.

Floor Faber heeft het perfect voor elkaar: leuke vrienden, huisje met tuin, hond Fred en werk als chef bij een groot online platform. Alleen met de liefde wil het niet zo lukken. Zijn alle leuke mannen op? In Flair schrijft ze elke week over haar leven. Alle columns van Floor Faber lees je nu op flair.nl.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Floor Faber

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden