Dagboek Influencer Rose Beeld Getty Images
Dagboek Influencer RoseBeeld Getty Images

PREMIUM

Dagboek van influencer Rose: ‘Ze scant me alsof ze me met haar echtgenoot in bed heeft betrapt’

Wat voorafging: de eerste date van Rose en Jesse wordt verstoord door een dame met wie hij óók een afspraak heeft.

Het knappe meisje, dat zojuist zijn restaurant is binnengevallen, staat me te scannen alsof ze me met haar echtgenoot in bed heeft betrapt. Jesse herstelt zich snel. “Sorry schat, ik dacht dat je morgenavond pas zou komen.” Hij staat op om het meisje een knuffel te geven – iets te close naar mijn zin – en gebaart haar om in het bankje naast mij te gaan zitten. “Colaatje zero?” Ze knikt.

Gaat hij nu echt met zijn twee scharrels iets drinken? Ik wilde vrijheid-blijheid, maar dit gaat me geloof ik toch iets te ver. “Hoi, ik heb me nog niet voorgesteld,” zegt ze. “Ik ben Nadia.” Ik schud haar hand en zeg: “Ik ben Rose, de overbuurvrouw. Ik ken nog niet zo veel mensen in de buurt, dus Jesse introduceert me hier een beetje.” Ik voel me zo suf dat ik me ga zitten verontschuldigen tegenover een andere vrouw.

Jesse komt terug met een cola zero en nog twee glazen wijn en lijkt de gespannen situatie niet helemaal aan te voelen. “Heeft mijn zussie je al opgevreten? Ze is wat beschermend,” lacht hij. “Je zus?” reageer ik verbaasd. “Hoe kan dat? Zij is toch Marokkaans, en jij…”

Jesse legt uit dat Nadia zijn stiefzus is. Haar vader en zijn moeder zijn tien jaar samen geweest en hij en Nadia zijn min of meer samen opgegroeid. “Nu ze gescheiden zijn, viert mijn vader geen kerst meer,” legt Nadia uit. “Daarom ga ik elk jaar met Jesse mee naar zijn moeder.” Het is stom, want we hebben niks, maar toch voel ik behoorlijk wat opluchting dat deze knappe dame alleen maar familie is. “Waar hadden jullie het over?” vraagt Nadia.

Ik vertel haar over mijn worstelingen: dat ik enerzijds wil fladderen, maar anderzijds druk voel van iedereen om me heen om maar aan bepaalde verwachtingen te moeten voldoen. “Mijn ouders begrijpen er niets van dat ik mijn succesvolle baan, twee-onder-een-kapwoning en zogenaamd perfecte huwelijkspartner heb opgegeven om in mijn eentje in een piepklein appartement te gaan wonen. Maar ik wil gewoon uitzoeken wat er nog meer is, snap je?”

“Ik snap je heel goed, kom een keer bij mij langs,” reageert Nadia. “Ik werk als lifestyle coach. Niet zo’n zweverige, hoor. Ik probeer met nuchtere adviezen mensen de juiste kant op te duwen.” “Ze heeft mij ook dat duwtje gegeven om pizza’s te gaan bakken,” zegt Jesse. Ik antwoord: “Dat lijkt me super.”

Nadia geeft me haar nummer en zegt tegen Jesse: “Ik ga vast naar boven, gedragen jullie je een beetje met z’n tweeën?” Ik voel dat ik bloos. Jesse lijkt zich plotseling ook niet meer zo op zijn gemak te voelen. Hij loopt met me mee naar buiten – nee, de drankjes mag ik echt niet afrekenen – en ik voel hoe de spanning tussen ons in hangt. Dan komt hij dichterbij...

Over Rose

Naam Rose

Leeftijd 29 jaar

Beroep influencer

Relatie nee

Deze column van Rose komt uit Flair X-2022. Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair.

Redactie FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden