Dagboek Influencer Rose Beeld Getty Images
Dagboek Influencer RoseBeeld Getty Images

PREMIUM

Dagboek van influencer Rose: ‘WTF, is dit zijn scharrel die hij nog effe na mij gepland had staan?’

Wat voorafging: Rose gaat op date met Jesse, in zijn pizzarestaurant, iets wat ze in eeuwen niet heeft gedaan.

“Wat wil je drinken?” vraagt Jesse wanneer ik een tikkeltje zenuwachtig ben neergestreken in het raamzitje van zijn eettent. “Ik doe het wel, schat.” Een modelachtig meisje komt aansnellen, terwijl Jesse tegenover me gaat zitten. Op zijn aanraden neem ik de biologische witte wijn van Sicilië, hij neemt dezelfde. Snel maak ik een foto voor mijn Stories: #bestwineintown.

“Dus daar verdien je je geld mee,” vraagt hij, “met foto’s maken van wat je drinkt?” Ik moet lachen om zijn onwetendheid en leg uit dat ik deze week twee campagnes heb gedaan: met een brillenmerk en een tandenborstelfabrikant. “Ik maak filmpjes voor ze en door mijn grote aantal volgers hopen ze dat mensen hun producten gaan kopen.” Jesse luistert vol verbazing. “Maar vind je dat echt leuk? Je vertelde laatst dat je je afvraagt wat er nog méér is in je leven. Is dit waar je happy van wordt?” Ik voel me betrapt door deze man, die me nu al lijkt te doorzien.

“Nee,” zeg ik, “dit is niet wat ik de rest van mijn leven wil doen. Ik ben eigenlijk begonnen met filmpjes waarin ik mijn twijfels uitte over het gezapige leven waarin ik was beland. Ik woonde samen en we leken zo’n stel dat het perfect voor elkaar had. Maar ik besefte steeds meer dat ik zijn droom leefde en niet de mijne.”

“Wat zijn dan jouw dromen, Rosanne?” Jesse kijkt me met een serieuze blik aan. Ik vertel hem dat ik nog niet zo goed weet waar ik echt happy van word. Dat ik het benauwd kreeg van die vastigheid en graag een tijdje wil fladderen. Dat ik het niet erg vind om het allemaal nog niet precies te weten, omdat ik pas negenentwintig ben.

Maar dat ik ook in paniek raak van het idee dat iedereen maar doorgaat met z’n leven en wél lijkt te weten wat ie wil. Ik vertel ook over mijn ouders, die duidelijk laten merken dat ik ze teleurstel. “Maar zijn we niet allemaal zoekende? Maakt dat het leven niet juist spannend?” Jesse is de eerste die het zo bevredigend voor me samenvat.

Hij vertelt dat hij zelf ook een rotjaar achter de rug heeft. Voor de buiten-wereld was hij het haantje van de makelaarswereld, met topverkopen. Maar hij voelde zich doodongelukkig in de ratrace en ’s avonds thuis pafte hij de ene na de andere joint weg. “Ik heb eindelijk weer het gevoel dat ik kan ademen, ook al heb ik mijn penthouse moeten inruilen voor een studiootje.”

Ik begrijp hem helemaal en buig dichter naar hem toe, aangeschoten van de heerlijke wijn. “Hé, daar ben je, je wist toch dat ik vanavond zou komen?” Een bloedmooi meisje verstoort ons moment samen. WTF, is dit zijn scharrel, die hij nog effe na mij gepland had staan? Jesse lijkt te schrikken van het bezoek. “Shit... Nadia, je bent er al...”

Over Rose

Naam Rose

Leeftijd 29 jaar

Beroep influencer

Relatie nee

Deze column van Rose komt uit Flair 49-2022. Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair.

Redactie FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden