Dagboek Influencer Rose Beeld Getty Images
Dagboek Influencer RoseBeeld Getty Images

Dagboek van influencer Rose: Wat is er mis met zoeken, waarom moeten we altijd maar meteen vinden?

Wat voorafging: Rose is met haar zwangere vriendin naar een abortuskliniek geweest: Noor heeft vijf dagen bedenktijd gekregen.

Ik was me kapot geschrokken toen Nadia me appte of ik nog meedeed. Zat zo met mijn hoofd in het babygedoe dat ik dacht dat ze het had over het idiote plan van haar en Jesse om samen een kind te nemen. “Wat bedoel je?” had ik teruggestuurd, waarop Nadia antwoordde: “Ramadan.”

Ik was helemaal vergeten dat ik had gezegd dat ik wel een week met haar mee wilde doen, puur omdat het moment van bezinning me erg aansprak. En nu zit ik op dag vier en begint het eindelijk een beetje in te dalen.

De eerste drie dagen waren een ramp: ik snakte om negen uur ’s ochtends al naar mijn cappuccino van het koffiezaakje op de hoek en dacht de hele dag aan avocado toast en Jesse’s goddelijke pizza. En aan zijn goddelijke lijf, dat ineens nog aantrekkelijker leek nu we ook geen seks mochten hebben tussen zonsopkomst en zonsondergang.

De maaltijden op de late avonden bij de vrienden van Nadia maakten echter veel goed. Het was fijn om te eten en praten met gelijkstemden, die dit ook vooral doen om dichter bij zichzelf te komen. Ik vertelde hen over de druk die ik voel nu ik bijna dertig word, maar geen idee heb welke kant ik uit wil met mijn leven.

Dat ik het moeilijk vind dat er zo veel verwachtingen zijn – van mijn familie, de samenleving en stiekem ook van mijn inner self – en dat ik continu het gevoel heb dat ik faal omdat ik niets van het zogenaamd perfecte plaatje op orde heb. “Zolang jouw plaatje je gelukkig maakt, is het perfect,” had Nadia’s vriendin Mira gezegd.

En daar zit ik nu over te denken, terwijl ik op de bank lig. Hoewel ik me lusteloos voel, merk ik dat ik wel helderder in mijn hoofd ben, en ineens heel duidelijk voor ogen heb dat ik best heel happy ben met mijn leven nu. Wat is er mis met zoeken, waarom moeten we altijd maar meteen vinden?

Ik heb net een video gepost over mijn ramadan-ervaring tot nu toe, en daarin eerlijk verteld dat ik geen moslims tegen de borst wil stoten, maar dit puur als een leerproces zie, dat misschien voor iedereen weleens goed kan zijn.

Verrassend genoeg stromen de positieve reacties binnen: van moslima’s die zeggen dat ze het tof vinden dat ik de moeite neem om me te verdiepen en van vrouwen die ik hiermee op het idee heb gebracht om ook even stil te staan en bezinning op te zoeken. Ik neem me voor om aan het einde van de periode een video met Nadia op te nemen, want misschien kunnen haar ervaringen anderen ook weer helpen.

Op dat moment gaat de deurbel. Ik doe open en zie een gast voor de deur staan die ik vaag ken. “Rick,” beantwoordt hij mijn vragende blik. “Noor zit in de auto, we zijn op weg naar het ziekenhuis, en ze wilde per se dat ik je ophaal…”

Over Rose

Naam Rose

Leeftijd 29 jaar

Beroep influencer

Relatie nee

Deze column van Rose komt uit Flair 15-2023. Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair.

Redactie FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden