Dagboek Influencer Rose Beeld Getty Images
Dagboek Influencer RoseBeeld Getty Images

Dagboek van influencer Rose: ‘Waarom was Rick bij haar toen ze de miskraam kreeg?’

“We gaan het dus samen proberen, Rick komt bij mij wonen.” Stomverbaasd luister ik naar het verhaal dat mijn vriendin Noor me zojuist heeft verteld onder het genot van Pornstar Martini’s.

Ze lijkt alweer behoorlijk bekomen van het drama dat zich een paar dagen geleden heeft afgespeeld in haar leven en stond erop om met mij af te spreken in onze favoriete hang-out Morgan & Mees. We komen hier zo vaak dat we het personeel zowat persoonlijk kennen, en Noor zei dat ze niet langer verdrietig op de bank wil liggen. “Laten we vooral aan de drank gaan, nu ik weer mag,” had ze daaraan toegevoegd.

Omdat we na ons hectische ziekenhuisbezoek niet meer aan praten waren toegekomen, had ik Noor meteen om uitleg gevraagd. Waarom was Rick bij haar toen ze de miskraam kreeg en had hij hier soms iets mee te maken? “Nee, zeker niet,” verdedigde Noor hem meteen. Rick was twee dagen daarvoor naar haar toe gekomen met excuses dat hij zo geflipt was toen ze vertelde dat ze zwanger was.

Hij was in paniek geraakt, zei hij, maar eenmaal thuis was hij gaan piekeren en had hij beseft dat Noor allang niet zomaar meer een booty call voor hem was. En dat hij het serieus met haar wilde proberen als zij het kindje besloot te houden.

Dit had Noor weer aan het twijfelen gebracht of de baby echt geen plek in haar leven kon hebben. “Hij is na dat gesprek niet meer weggegaan en was zo lief. Rick zei zelfs dat hij met me naar Vegas wil om te trouwen, hoe romantisch is dat?” Ik moest erom lachen, want als ik iets niet romantisch vind is het trouwen tussen de Elvis-lookalikes en de dronken toeristen.

“Maar waarom trekt hij dan meteen bij je in?” Ik kan de afschuw in mijn stem bijna niet verbergen. “Als we het dan toch gaan proberen, waarom het dan niet meteen goed doen? De huizen in Amsterdam zijn zo duur, we hebben bedacht dat we die kosten net zo goed kunnen splitten,” zegt ze.

Dat vind ik al helemaal niet romantisch klinken, maar ze heeft natuurlijk een punt en ik wil Noors goede mood niet bederven, nu het eindelijk weer wat beter lijkt te gaan. Toch kan ik het niet laten om te zeggen: “Pas je alsjeblieft op dat je niet meteen weer zwanger raakt; je moet daar echt goed over nadenken, het gaat wel om een kind.” “Natuurlijk doen we dat, maak je geen zorgen. Trouwens, we denken erover een kitten te nemen, misschien is dat voor nu toch iets verstandiger,” reageert ze. Zo ken ik mijn vriendin weer.

Ik weet niet of ik haar plan om meteen al te gaan samenwonen nu zo verstandig vind, maar kans om er verder op door te gaan krijg ik niet, want ik zie ineens een paar bekende gezichten opduiken. Huh, wat doet mijn zus daar samen met Jesse?

Over Rose

Naam Rose

Leeftijd 29 jaar

Beroep influencer

Relatie nee

Deze column van Rose komt uit Flair 17-2023. Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair.

Redactie FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden