Dagboek Influencer Rose Beeld Getty Images
Dagboek Influencer RoseBeeld Getty Images

PREMIUM

Dagboek van influencer Rose: ‘Van zijn perfect uitgestippelde leven krijg ik het Spaans benauwd’

“Weet je zeker dat het wel gaat?” Alex wil me vastpakken voor een laatste knuffel. Als in een reflex trek ik me terug. “Niet doen!” “Waarom duw je me steeds weg, Rosanne?” Ik haat het als hij me zo noemt. Voor mijn stadse vrienden ben ik Rose, dat herinnert me tenminste niet dagelijks aan dát liedje!

“Ga maar gewoon, ik ben oké,” zeg ik tegen mijn ex. We zijn nu vier maanden officieel uit elkaar, maar ik zie nog steeds die gekwetste blik op zijn gezicht als ik hem afwijs.

Als een blok voor hem gevallen

Het was niet Alex’ keuze. Hij vond dat we het ‘goed’ hadden met onze twee-onder-een-kapwoning in het dorp waar hij is opgegroeid. We hadden allebei een goede baan bij het marketingbureau waar ik hem zeven jaar geleden leerde kennen. Ik kwam daar als stagiaire en hij was een van de twee succesvolle compagnons, voor wie ik als een blok viel. Dat hij tien jaar ouder was dan ik, vond ik alleen maar fijn. Hij was serieuzer, mannelijker dan de jongens die ik voor hem had gedatet. Nog voor het einde van mijn studie trok ik bij hem in en onze eerste jaren samen leidden we een droomleven met spannende feestjes en zakentrips naar exotische plekken.

Spaans benauwd

En toen moest Alex alles verpesten door over kinderen te beginnen. Eerst onschuldig, door te roepen dat ik er zo goed uitzag met de baby van zijn beste vriend op mijn arm. Daarna dwingender, toen hij me zei dat hij toch echt vóór zijn veertigste vader wilde worden – dus al volgend jaar! Ik kreeg het Spaans benauwd van zijn perfect uitgestippelde leven.

Diepere dromen

“Alex, ik wil méér,” had ik een jaar geleden tegen hem gezegd. Hij had het niet begrepen toen ik vertelde dat ik nog geen moeder wilde worden, maar wilde uitzoeken wie ik écht was en wat mijn diepere dromen zijn. “Jij met je vroege midlife,” zei hij spottend.

Toen ik over mijn twijfels begon te posten op Instagram, kreeg ik echter al snel veel positieve reacties. Andere vrouwen begrepen mijn frustraties en verlangens wél en prezen mijn openheid hierover. Mijn filmpjes zorgden ervoor dat mijn volgersaantal al snel steeg naar de 30.000, ik mijn baan kon opzeggen en ik me fulltime kon storten op het influencen.

En nu laat ik hem voorgoed gaan… de man wiens hart ik heb gebroken door te zeggen dat ik geen connectie meer voel.

Seksgod

Via mijn netwerk vond ik een appartement in de stad waar ik studeerde – een geluk in deze tijd – en vandaag heb ik met Alex mijn laatste spullen verhuisd. Terwijl ik hem in zijn Audi Sportback zie stappen, heb ik ineens enorme behoefte aan een glas wijn. Snel doe ik wat lipgloss op en haast me naar het gezellig uitziende tentje aan de overkant; nóg een voordeel van in de stad wonen! Ik neem plaats op een gebloemd bankje aan het raam en de ober – mijn vriendin Noor zou hem een ‘seksgod’ noemen – komt naar me toe. “Jij bent nieuw hier, hè?”

Over Rose

Naam Rose

Leeftijd 29 jaar

Beroep influencer

Relatie nee

Deze column van Rose komt uit Flair 45-2022. Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair.

RedactieGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden