Dagboek Influencer Rose Beeld Getty Images
Dagboek Influencer RoseBeeld Getty Images

Dagboek van influencer Rose: ‘Nu ik eens doe wat ík wil, raak ik in de war’

Wat voorafging: na de beste seks ever vertrok Jesse nogal abrupt, omdat Rose eruit had geflapt dat ze geen relatie wil.

“Hij is behoorlijk pissed, ja.” Ik lig op een soort massagetafel bij Nadia, Jesses stiefzus, en heb haar net verteld dat ik het niet zo tactisch heb aangepakt met mijn leuke buurman. Wat Nadia al wist, want na mijn opmerking dat ik geen relatie wil, was Jesse vertrokken met de opmerking: ‘En bedankt dat je fantastische seks degradeert tot iets goedkoops’ en was hij midden in de nacht naar haar gegaan.

Nadia vervolgt: “Heel tactisch was het natuurlijk ook niet. Ik bedoel: Jesse wil volgens mij ook geen relatie, maar hij vindt je wel leuk. En hiermee heb je hem het gevoel gegeven dat hij een tussendoortje was dat je effe van Tinder hebt getrokken.” Nadia had me de volgende dag gebeld en voorgesteld dat ik eindelijk eens een sessie bij haar zou doen. Een soort massage waarbij ze bepaalde plekken op mijn lijf zou aanraken die rechtstreeks in verbinding staan met mijn gevoel. Nou, dat gevoel was duidelijk: klote.

Hoe had ik zoiets stoms kunnen zeggen na die geweldige seks? Ik was in paniek geraakt, want het voelde zo vertrouwd met Jesse, dat ik bang was geweest dat ik me mee zou laten slepen in iets waar ik nog niet klaar voor was. “Ik heb totaal geen ervaring met scharrelen,” leg ik Nadia uit. “Ik heb het nog nooit gewoon leuk met iemand gehad, altijd kwam er meteen méér.”

“Zeg dat dan gewoon tegen hem. En stop eens met continu je gevoel te rationaliseren. Je bent zo bezig met voor jezelf te bedenken hoe het allemaal moet. Probeer eens om alleen maar te voelen.” Ik ervaar de warmte van haar handen die over mijn huid gaan. Eigenlijk vind ik het nogal vaag wat ze doet: een beetje praten en voelen. Maar ze heeft wel gelijk: ik weet niet meer zo goed hoe ik me echt voel. Ik heb altijd gedaan wat anderen van me verwachtten: mijn ouders, mijn zus, mijn ex, de maatschappij...

Nu ik voor het eerst in mijn leven doe wat ík wil, raak ik daar behoorlijk van in de war. “Je zit nog steeds in je hoofd, Rose,” Nadia lijkt me aan te voelen zonder dat ik iets zeg. “Haar handen blijven hangen op een plek in het midden van mijn borstkas, waar volgens haar de hartchakra zit. Die moet open, nog zoiets vaags waar ik eigenlijk niet in geloof.

Maar ik besluit me over te geven en probeer op mijn ademhaling te focussen. “Goed zo,” zegt Nadia, “voel maar, en laat alles los wat je daarbij in de weg zit.” Ik weet niet wat ze doet, maar ineens voel ik tranen opkomen. Wat begint met een paar snikjes, ontaardt in een gênante vertoning, met snot en al. En ik kan niet meer stoppen...

Over Rose

Naam Rose

Leeftijd 29 jaar

Beroep influencer

Relatie nee

Deze column van Rose komt uit Flair 03-2023. Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair.

Redactie FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden