Dagboek Influencer Rose Beeld Getty Images
Dagboek Influencer RoseBeeld Getty Images

Dagboek van influencer Rose: ‘Laat mij ook eens lekker met een ander zoenen’

Wat voorafging: Rose heeft net gehoord dat de picture perfect relatie van haar zus Lisa op instorten staat, omdat haar vriend vreemdgaat.

“Mike is een zielig, gefrustreerd mannetje!” Ik zit bij mijn zus Lisa op de bank, die me net het hele verhaal heeft verteld. Het ego van haar vriend Mike had het blijkbaar niet aangekund dat zij partner werd bij het bedrijf waar ze werkt en uit frustratie was hij een affaire begonnen met zijn eigen assistente. Hoe cliché!

“Hij zegt dat hij echt verliefd op haar is, maar hij wil gewoon een vrouw die onder hem staat. Vanaf het moment dat ik die promotie kreeg en hij ontdekte dat ik meer zou gaan verdienen dan hij, was hij chagrijnig.” Lisa’s eerdere tranen hebben nu plaatsgemaakt voor boosheid en ik voel met haar mee. Mijn zus en ik mogen dan over bepaalde zaken niet altijd hetzelfde denken, toen ze me appte dat haar vriend een ander heeft, ben ik zo snel mogelijk naar haar toegegaan, in Brabant.

Hun zogenaamd perfecte relatie bleek al een tijdje niet zo lekker te lopen en dat lag vooral aan Lisa’s ambities. Blijkbaar bestaan ze anno 2023 nog steeds: mannen die het niet kunnen verkroppen dat hun partner succesvoller is dan zij. Dat Mike haar de schuld gaf van het feit dat hij voor een ander is gevallen – “Jij hield geen rekening met mijn gevoelens” – vond ik nog wel het triestste van alles.“Je verdient een echte vent, ik vond hem altijd al een loser. Met zijn alcoholvrije bier in het weekend!”

Ik zie dat Lisa al weer in tranen dreigt uit te barsten en zeg snel: “Sorry, jullie hebben natuurlijk ook veel leuke dingen meegemaakt; ik snap dat je je kut voelt.”“Gaan we samen carnavallen?” Lisa’s vraag komt nogal uit de lucht vallen. Ze viert al jaren geen carnaval meer; zij en Mike noemden het altijd afkeurend ‘een zuip- en vreemdgaan-festijn’. Lisa ziet mijn verbaasde blik en zegt: “Laat mij ook eens lekker met een ander zoenen.”

Het verrast me dat ze zo snel over andere mannen begint, de eerste maanden na Alex moest ik daar echt niet aan denken. Maar hee, iedereen dealt op z’n eigen manier met relatieshit. “Je kunt wel met Elvira, Inge en mij mee. We gaan als vampierbruiden,” zeg ik. Mijn jeugdvriendinnen en ik zijn elk jaar al maanden druk met een outfit bedenken voor carnaval. Nu zijn we naar een winkel geweest waar ze geweldige vintage trouwjurken verkopen. Met een klodder nepbloed erover kunnen we zo door voor Dracula’s bride.

“Oké, deal,” zegt mijn zus ineens een stuk vrolijker. “Ik trek mama’s oude trouwjurk wel uit de kast. De kans dat wij hopeloze ouwe vrijsters die ooit nog dragen, is toch klein. Maar beloof me één ding, zusje...” Ik kijk haar vragend aan en ze vervolgt: “Gedraag je nu eens niet als een preutse maagd Maria en ga eens een keer helemaal los.”

Over Rose

Naam Rose

Leeftijd 29 jaar

Beroep influencer

Relatie nee

Deze column van Rose komt uit Flair 07-2023. Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair.

Redactie FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden