Dagboek Influencer Rose Beeld Getty Images
Dagboek Influencer RoseBeeld Getty Images

Dagboek van influencer Rose: ‘Laat die jongen zijn pleziertjes beleven, jij zou hetzelfde moeten doen’

Wat voorafging: Rose heeft Jesse weer gezien en betwijfelt nu of ze echt wel het type is om voor vrijheid blijheid te gaan.

“Je maakt het allemaal veel te ingewikkeld.” Noor neemt een hap van de tonijnsashimi die ik nog amper heb aangeraakt, omdat ik alleen maar aan het vertellen ben. Over Jesse, die ik niet leuk mag vinden van mezelf. En over de vrijheid blijheid die voor hem heel vanzelfsprekend is, maar waar ik best onrustig van word.

“Ik vind het echt geen relaxed idee als hij naast mij nog twee scharrels zou hebben. Een beetje smerig ook, ik zie steeds voor me wat hij met ze doet...”“Oh my god, jij bent zo preuts!” roept Noor, die zelf drie friends with benefits heeft met wie ze wekelijks afspreekt, puur voor de seks.

“Je weet niet eens zeker of hij het ook met anderen doet en loopt je nu al druk te maken. En dan nog, je bent zijn vaste verkering niet. Laat die jongen toch zijn pleziertjes beleven, jij zou hetzelfde moeten doen.” Ze wijst naar de knappe barman met wie ik al een paar keer oogcontact had.

Het is haar duidelijk ook opgevallen, want ze zegt: “Vraag hem wat hij na werktijd doet. Ga er gewoon eens voor in plaats van alles van tevoren te bedenken en te beredeneren.” Datzelfde had Nadia ook tegen me gezegd, volgens haar zit ik veel te veel in mijn hoofd. Maar ik kan mijn gedachten niet stoppen.

Ik zou het komende halfjaar vrijgezel blijven, even alles inhalen met mannen wat ik de afgelopen jaren heb gemist. En daarna zou ik waarschijnlijk wel klaar zijn voor een nieuwe relatie. Misschien met Jesse. In gedachten had ik het perfect uitgestippeld, zoals ik eigenlijk altijd alles uitstippel.

Ik besef dat ik helemaal niet zo veel verschil van mijn controlfreakerige zus Lisa. Maar ik wil háár niet zijn, ik wil vrij zijn. Alleen… stel dat Jesse in dat halfjaar verliefd wordt op een ander. Die gedachte maakt me gek. “Hij zit weer naar je te kijken, doe iets!” Noor geeft me een por en ik besef dat dit mijn kans is om te bewijzen dat er ook een andere Rose is.

Aan Noor, maar vooral aan mezelf. Ik sta op en loop naar de bar om nog twee glazen wijn te bestellen. “Heb je het naar je zin?” vraagt de barman, die me doet denken aan die ene acteur uit Bridgerton. Ik zie me al naast hem lopen in zo’n Brits landhuis van eeuwen geleden. Mister Bridgerton kijkt me aan, omdat ik niet antwoord. “O jawel,” zeg ik dan snel, “misschien kunnen wíj straks nog iets drinken als je hier klaar bent.”

Hij kijkt me geamuseerd aan, terwijl Noor op de achtergrond iets te opvallend zit te juichen. Voordat hij kan antwoorden, zoemt mijn telefoon. Mijn zus. Ik druk haar weg. Maar ze belt nog een keer. ‘Is het dringend?’ app ik snel. ‘Ja,’ antwoordt ze, ‘Mike heeft een ander...’

Over Rose

Naam Rose

Leeftijd 29 jaar

Beroep influencer

Relatie nee

Deze column van Rose komt uit Flair 06-2023. Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair.

Redactie FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden