Dagboek Influencer Rose Beeld Getty Images
Dagboek Influencer RoseBeeld Getty Images

PREMIUM

Dagboek van influencer Rose: ‘Ik schaam me kapot, wat moet hij wel niet van me denken?’

Wat voorafging: Rose heeft, aangemoedigd door vriendin Noor, de eigenaar van de pizzeria tegenover haar huis gebeld.

“Hoi, met Jesse,” klinkt het aan de andere kant van de telefoon. Ik schrik ervan dat hij zo snel opneemt. Of überhaupt opneemt, want volgens Noor neemt geen man anno 2022 zijn telefoon meer op. Alles gaat via de app of DM, maar dat heeft Jesse allemaal niet, dus in een impuls heb ik hem gebeld. Deze nieuwe ‘ik’ doet dat gewoon.

“Hallooo,” hoor ik hem nog een keer zeggen. “Hé, met Rose, Rosanne, van de overkant,” stamel ik en ik zie Noor met haar ogen rollen. Noor is nooit onzeker als het op mannen aankomt. Trouwens nooit op wat ze wil met haar leven. Ze doet gewoon, daar ben ik soms best jaloers op. “

Hé, meisje van dat liedje,” zegt Jesse vrolijk, “waaraan heb ik dit genoegen te danken?” Ik moet lachen, geen enkele man van mijn leeftijd praat zo. “Ik dacht: misschien is het leuk om een keer een drankje te doen,” vervolg ik. “Ik ken de buurt nog niet zo goed, dus misschien kun jij me vertellen wat de coole plekken zijn.”

Jesse lacht: “Wat dacht je van de overkant?” “Jouw huis, bedoel je?” Zo snel ben ik nog nooit bij iemand thuis uitgenodigd.“Nee gek, zie ik eruit als iemand die vrouwen meteen zijn huis in sleept? Ik bedoel natuurlijk mijn pizzaparadijs. Je vroeg toch naar coole plekken?”

Ik schaam me kapot, wat moet hij wel niet van me denken, dat ik meteen bij elke man thuis afspreek? Ondertussen zit Noor te gebaren dat ik door moet praten, maar gelukkig doet Jesse dat al. “Waarom kom je vanavond niet even een drankje doen? Ik heb genoeg man in de keuken staan, dus ik kan op tijd stoppen.”

“Oké, gezellig,” zeg ik, “zal ik er om een uurtje of tien zijn?” “Is goed, zie ik je dan, Rosanne,” zegt hij. Ik haat die naam, maar op de een of andere manier klinkt ie uit zijn mond wel sexy. “Ciao,” zegt hij, en dan hangt hij op.

Noor begint te gillen: “Je hebt een date!” Ik weet het nog niet zo zeker. “Hij nodigt me uit in zijn restaurant, bij al zijn collega’s, dat doe je toch niet voor een date? Volgens mij wil hij alleen maar gezellig iets drinken met een nieuwe buurvrouw, bij wie hij mooi een kopje suiker kan lenen als de zijne op is.”

So what? Dan doe jij open in je sexyste negligé en is hij die suiker zo vergeten. Je loopt gewoon te stressen omdat je sinds 1956 geen fatsoenlijke date meer hebt gehad.”

Noor heeft gelijk. Ik besef maar al te goed dat ik vanwege mijn twee lange relaties nooit fatsoenlijk met mannen ben uitgegaan. Maar vanavond heb ik een date. Ja, zo ga ik het gewoon noemen! Ik houd mijn glas prosecco in de lucht en roep: “Proost, op mijn allereerste date!”

En meteen daarna: “Maar vertel me even, waar moeten we in godsnaam de hele avond over praten?”

Over Rose

Naam Rose

Leeftijd 29 jaar

Beroep influencer

Relatie nee

Deze column van Rose komt uit Flair 48-2022. Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair.

Redactie FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden