Dagboek Influencer Rose Beeld Getty Images
Dagboek Influencer RoseBeeld Getty Images

Dagboek van influencer Rose: ‘Hij heeft me gewoon ingeruild voor een broedkip’

Wat voorafging: Op haar surpriseparty zegt de zus van Rose dat ze iets moet vertellen wat Rose niet zo leuk gaat vinden…

“Hij wordt vader, ze is verdomme al zes maanden zwanger! Ik wist niet eens dat hij een vriendin had. Hoe kan dit, een paar maanden geleden smeekte hij mij nog om het opnieuw te proberen.”

Ik blijf maar ratelen tegen Noor, terwijl ik haar het verpletterende nieuws van mijn zus Lisa vertel: Alex, mijn ex, heeft blijkbaar een ander en haar ook maar meteen zwanger gemaakt. Volgens Lisa oogden ze dolgelukkig toen ze hen tegenkwam in het dorp waar ik met hem woonde. Het lijkt erop dat ze meteen nadat ik mijn spullen had gepakt bij hem is ingetrokken en dat maakt me zwaar pissig.

“Hij heeft me gewoon ingeruild voor een broedkip,” vervolg ik mijn monoloog, waarop Noor ingrijpt. “Lieverd, het was jouw eigen keuze om bij Alex weg te gaan. Je kunt het hem niet kwalijk nemen dat hij door is gegaan met zijn leven.”

Ik verbaas me over Noors reactie. Ze moet aan míjn kant staan. Zeggen dat Alex een eikel is, omdat hij mij al zo snel vergeten is. Maar diep vanbinnen weet ik dat ze gelijk heeft. Ik voel zelfs een beetje opluchting dat ik het niet ben die daar met een dikke buik rondloopt, want blijkbaar zat zijn kinderwens nog veel dieper dan ik dacht.

Ik zucht, waarop Noor vraagt: “Wat zit je nu eigenlijk écht dwars?” En dan gooi ik al mijn frustraties eruit. Dat ik het idee heb dat ik zelf maar wat aanrommel met mijn leven. Dat ik me afvraag of het wel zo serieus is tussen Jesse en mij, want welke gast geeft in godsnaam een boormachine aan zijn vriendin voor haar dertigste verjaardag? En ook dat ik twijfel over mijn gevoelens, omdat het allemaal zo gewoontjes aanvoelt. “Zouden we niet in onze meest verliefde fase moeten zitten nu? We lijken wel een getrouwd stel.”

Noor reageert: “Maar is het juist niet goed dat het zo vertrouwd aanvoelt?”

“Nee,” zeg ik fel, “ik heb het idee dat hij me een beetje voor lief neemt. Jesse is altijd maar aan het werk en ik zie hem vooral ’s avonds laat. Meestal valt hij dan uitgeput in slaap. We hebben al twee weken geen seks gehad.”

Teleurgesteld vervolg ik: “Ik had gehoopt dat we iets leuks konden doen dit weekend voor mijn verjaardag. Maar nee, hij heeft doodleuk laten weten dat hij drie dagen achter elkaar in zijn restaurant moet staan, omdat hij geen personeel kan vinden. Ik ben verdomme jarig! En flikker op met je boormachine. Vind je het gek dat we geen seks hebben?”

Ik ben nu echt boos, maar als ik zie dat Noor in de lach schiet, moet ik toch ook lachen.

“Ik heb een plan,” zegt ze dan. “Ik ga je natuurlijk niet op je dertigste verjaardag alleen thuis op de bank laten zitten. Gooi wat leuke outfitjes in een tas en zorg dat je morgen om zeven uur klaarstaat. Deal?”

Over Rose

Naam Rose

Leeftijd 29 jaar

Beroep influencer

Relatie ja

Deze column van Rose komt uit Flair 19-2023. Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair.

Redactie FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden