Dagboek Influencer Rose Beeld Getty Images
Dagboek Influencer RoseBeeld Getty Images

PREMIUM

Dagboek van influencer Rose: ‘Haal dat belachelijke filmpje van Instagram, je zet ons voor gek!’

Wat voorafging: Rose neemt afscheid van Jesse, met wie ze een date dacht te hebben. Maar was dat het eigenlijk wel?

Een zoen op mijn wang?! Heb ik me eindelijk voorgenomen om me vol in het datingleven te storten, eindigt de avond zo. Ik had een superleuke avond gehad met Jesse – en oké, zijn stiefzus Nadia – en bij het afscheid dacht ik écht dat we een momentje hadden. Maar hij boog zich naar voren, gaf me een snelle zoen en zei: “Leuk kennis te maken, buurvrouw.” Alsof ik zijn 88-jarige witgrijze onderbuurvrouw ben!

Ik lig gefrustreerd op bed. Met de feestdagen in het vooruitzicht vind ik mijn stoere plannen om het allemaal alleen te doen, helemaal niet zo leuk meer. Zit ik daar straks in mijn eentje naast mijn zus Lisa en haar perfecte gezin. Zij heeft alles wat ik niet heb: nét een promotie gekregen, een vriend die knap, succesvol en haar soulmate is en een tweeling die ze de hele dag ophemelt. En papa en mama kunnen het niet laten om mij dit continu in te peperen.

“Kijk nu eens wat je allemaal hebt weggegooid,” zeiden ze laatst. Ze vonden mijn ex Alex ‘zo’n fijne, degelijke man’, alles wat ik nu juist niet meer wilde. Ook hebben ze er wel duizend keer op gehamerd dat ik compagnon bij zijn bureau had moeten worden in plaats van ‘mijn complete toekomst weg te gooien’. Ze snappen niet dat ik grotere dromen heb in mijn leven. Ik pak mijn vlogcamera en besluit een video op te nemen voor mijn volgers.

“Hé allemaal,” begin ik. “Wie krijgt het ook al benauwd van de aankomende feestdagen? Omdat je weer dagenlang moet aanhoren dat je niet aan de verwachtingen van je ouders hebt voldaan? Je tijdens het gourmetten continu hints krijgt dat je hebt gefaald? En je moeder bijna zit te janken omdat ze bang is dat je eindigt als een oude vrijster met zestien katten? Ben ik echt mislukt omdat ik bijna dertig ben, geen partner en Mini Cooper heb, en het zogenaamde plan voor succesvol én gelukkig zijn nog niet heb uitgevonden?”

Er rollen inmiddels tranen over mijn wangen, maar ik laat de camera nog even lopen. Ik wil mezelf zijn in mijn video’s en eerlijk is eerlijk: kwetsbaarheid doet het nu eenmaal erg lekker op social media. Snel post ik de video en ik ga slapen; ik ben kapot.

Om 9.16 uur schrik ik wakker en zie dat ik zes gemiste oproepen heb. Van mama. Maar ook 20.000 likes op mijn video, wow! Onder de post staan allemaal lieve berichtjes van volgers die schrijven dat ze zich zo herkennen in mijn eerlijke verhaal. Ik voel me meteen iets beter.

Totdat ik de voicemail hoor die mijn moeder heeft achtergelaten: “Rosanne, dit is mama! Papa staat om half elf voor de deur om je op te halen voor de kerst. Kun je zorgen dat je klaar bent? En haal dat belachelijke filmpje van Instagram, je zet ons voor gek! Je houdt niet eens van katten...”

Over Rose

Naam Rose

Leeftijd 29 jaar

Beroep influencer

Relatie nee

Deze column van Rose komt uit Flair 51/52-2022. Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair.

Redactie FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden