Dagboek Influencer Rose Beeld Getty Images
Dagboek Influencer RoseBeeld Getty Images

Dagboek van influencer Rose: ‘De kutste kerst van mijn leven’

Wat voorafging: Rose maakte zich klaar voor de feestdagen bij haar ouders, die haar lieten weten dat haar leven een fiasco is.

De kutste kerst van mijn leven. Zelfs Mariah Carey kon me niet redden deze feestdagen, want All I want for Christmas waren ouders die niet aan mijn kop liepen te zeiken. Het begon al in de auto op weg naar Brabant, waar papa ruim een uur lang zijn zorgen had uitgesproken over mijn financiële situatie nu ik geen vaste baan meer heb en ook geen man om op terug te vallen. Alsof ik dat laatste ooit zou willen.

Ik zou nog liever een bank overvallen dan mijn hand ophouden bij mijn ex. Nou ja, bij wijze van spreken dan. Eenmaal thuis begon mama te zeuren dat ik zo was afgevallen (klopt: zes kilo – mag ik ook één voordeeltje hebben van die relatiebreuk) en ‘dat ik met die platte kont nooit meer een fatsoenlijke vent zou vinden’. Toen ik zei dat ik voorlopig sowieso geen man wil, maar wil ontdekken wie ik ben zonder relatie, had mijn moeder me meewarig aangekeken.

“Ans van de tennis heeft zo’n leuke zoon: hij is nog single, heeft een vrijstaand huis en werkt bij de bank,” zei ze, alsof die laatste twee dingen de heilige graal zijn. Tijdens het gourmetten kreeg ik eerst een snauw, omdat mijn moeder even was vergeten dat ik al twee jaar geen vlees meer eet: “Stel je toch niet zo aan, dit is verantwoord vlees van de slager.”

Vervolgens moest ik een uur lang luisteren naar mijn zus Lisa, die partner is geworden bij het bedrijf waar ze werkt. “Als het meezit, hebben we binnen tien jaar onze hypotheek afbetaald,” zei haar vriend Mike, terwijl hij van zijn alcoholvrije biertje nipte. “Dit had jij ook allemaal kunnen hebben, hè Rosanne, maar jij moest opeens op zoek naar je inner self,” zei mijn zus op een denigrerend toontje.

Na nog duizend-en-een opmerkingen over mijn leven viel ik met een wijntje te veel op in slaap in mijn oude kamer en werd ik wakker met de ergste kater ooit. Die geen kater bleek te zijn maar gewoon corona, waardoor ik een week doodziek op bed heb gelegen en zelfs het legendarische oud-en-nieuwfeest van Noor moest missen.

En nu lig ik nog halfgaar te zijn in mijn bed, gelukkig wel weer in mijn eigen huis. Tuurlijk heeft iedereen mij lieve berichtjes gestuurd. Jesse en Nadia hadden zelfs een oud-en-nieuw-survivalpakket met verse pizza en champagne voor mijn deur gezet. Maar toch voel ik me nog steeds intens zielig. Ik ben net aan het bedenken of ik energie genoeg heb om naar de Appie te gaan – mijn test is immers weer negatief – als de deurbel gaat.

Shit, ik kan me in deze Pokémon-onesie echt aan niemand vertonen. Stiekem kijk ik uit het raam om te zien wie er voor de deur staat. Jesse! Fuck, hij heeft me gezien en zwaait te enthousiast om nog weg te duiken…

Over Rose

Naam Rose

Leeftijd 29 jaar

Beroep influencer

Relatie nee

Deze column van Rose komt uit Flair 1-2023. Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair.

Redactie FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden