Tess Beeld Getty Images
TessBeeld Getty Images

PREMIUM

Dagboek Tess: ‘Ik wil van mijn gestoorde ex af en niet constant hoeven denken dat hij in de buurt is’

Wat is er aan de hand: Tess’ moeder en Onno’s vader proberen Onno echt buitenspel te zetten.

Nu ik weet hoe het zit, ben ik rustiger. Ook al is het nog heel zwaar, het toneelstuk dat ik moet opvoeren om de instanties te laten zien dat niet ik maar Onno de gek is. Toch ben ik standvastig en strijdlustig; ik mag deze kans niet verprutsen.

In het gunstigste geval moet hij zich verplicht laten behandelen en wordt hem de omgang met zijn kinderen ontzegd. Wat het allemaal precies betekent en hoe dit stand kan houden voor een hele, hele lange tijd, weet ik niet. Maar er moet toch een oplossing zijn voor deze probleemgevallen? Voor mensen die zich als doel hebben gesteld het leven van anderen tot een hel te maken?

Ik heb afgesproken met mijn vriendin Juliet voor een avondje film en een drankje. Het is al maanden geleden dat ik uit ben geweest, want vanwege al het gedoe was ik niet echt in de stemming. Maar toen Juul me gisteren belde, besloot ik op haar uitnodiging in te gaan. Leon is vorige week naar een congres in het buitenland geweest en kwam daar zo vrolijk van thuis, dat dat mij stimuleert om ook weer wat meer leuke dingen te doen. Om meer aan mezelf te denken.

Juul en ik lopen al kletsend de bioscoop binnen en stoppen pas met praten wanneer het zaallicht uitgaat. Wanneer we een eindje op weg zijn in de flauwe romcom kijken we elkaar aan en staan op. Gebukt lopen we naar de uitgang. “Ze kunnen beter een film maken van onze levens,” zegt Juul, die zijn een stukinteressanter dan dit slappe verhaal. “Ja, alleen is het bij een romcom de bedoeling dat alles goed afloopt en dat weten wij nog niet, hè.”

“Nou, jij bent onlangs getrouwd en ik ben niet gescheiden, wat wil je nog meer?” Ik schrik. Even dacht ik dat Onno achter haar langs liep, maar het is iemand die op hem lijkt. “Nou, wat wil je nog meer, Tess?” herhaalt Juliet haar vraag.

“Ik wil van mijn gestoorde ex af,” zeg ik somber, “en niet constant hoeven denken dat hij in de buurt is. Soms denk ik echt dat ik gek aan het worden ben.” “Is dat gedonder nog steeds niet afgelopen?” vraagt Juul verbaasd. “Als ik die man tegenkom, sta ik niet voor mezelf in.”

Haar gezicht staat zo verbeten dat ik haar meteen geloof. Ik schiet ervan in de lach. “Pas maar op. Als iemand ons hoort, zouden we zomaar opgepakt kunnen worden.” “Misschien had een thriller beter gepast bij deze avond,” zegt ze in een poging de boel wat te relativeren.

Hoewel ik me nog zo had voorgenomen er niet over te praten, zit het me kennelijk zo hoog dat ik er alleen nog maar over kán praten. Alsof het mijn leven zo heeft opgeslokt dat er niks anders meer is. “Ik denk dat jij behoefte hebt aan een groot glas gin-tonic. Kom mee!”

“Misschien is dat juist geen goed…”“Ik betaal dus ik bepaal, lieve schat. Kom mee!”

Over Tess

Naam Tess Bleeker

Beroep verhuurmakelaar

Kinderen Jonas en Liva

Stiefdochter Anne

Partner Leon

Tess BleekerGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden