Tess Beeld Getty Images
TessBeeld Getty Images

Dagboek Tess: ‘Hij loopt verleidelijk op me af en begint me in mijn nek te zoenen’

Wat is er aan de hand: Bibi komt langs en vertelt waar Jonas bij zit dat Onno haar vader is.

Ik zit aan tafel een lijstje met voornemens te maken. Het is duidelijk wat ik niet meer wil: geen geheimen meer, geen dubbele agenda’s, geen chantagemiddelen en geen zorgen over wat mijn gestoorde ex nu weer zal uitvreten.

Wat ik wél wil is meer genieten van wat we hebben, meer werken aan mijn carrière, meer tijd met mijn familie én vriendinnen doorbrengen, meer boeken lezen, vaker naar het theater, de film, een concert, meer sporten en vooral alle geluksmomenten vieren. Als ik mijn lijstje af heb, laat ik het trots aan Leon zien: “Kijk, dit wordt een perfect jaar.” Hij bekijkt het met opgetrokken wenkbrauwen en vraagt dan: “Vergeet je niet iets?”

Ik lees het nog een keer door en zeg dan: “Ach, natuurlijk! Een vrouw voor Boris vinden.” Hij schudt zijn hoofd. “Dat bedoelde ik niet. Heb je echt geen idee?” Als hij begint te grijnzen valt het kwartje. “Natuurlijk: meer seks met mijn man!” “Als je daar nog tijd voor overhebt,” zegt hij. “Tussen je boeken, vriendinnen, carrière en theatervoorstellingen door.”

“Ik ken mijn prioriteiten.” “Laten we dan vooral niet te lang wachten met die prioriteiten van jou,” zegt hij terwijl hij verleidelijk op me afloopt en me in mijn nek begint te zoenen.

“Papa, wat doe je bij mama?” vraagt Liva als ze de keuken in komt. “Ik eet haar een heel klein beetje op,” zegt Leon. “Maar als ik het zo bekijk, ben jij ook wel een lekker hapje.” Hij stapt in haar richting en grommend gaat hij zijn gillende dochter achterna.

“Hoe vaak doen júllie het?” vraag ik aan Juliet, terwijl we samen door het bos lopen om haar labradoodle Pien uit te laten. “Het gaat goed, dank je, met jou ook?” reageert ze gevat. “Wij doen het zo’n drie à vier keer per maand. Dat is best weinig, of niet?”

“Dat is bijna eens per week. Zo klinkt dat weer prima.” Daarna kijkt ze me aan. “Ben jij tevreden met die frequentie?” “Op zich wel, maar soms denk ik: waarom doen we het niet vaker? Het is een van mijn favorietste hobby’s.”

“Ja, dat was het ooit ook van mij,” lacht ze. Ik kijk haar geschrokken aan. “Doen jullie het dan nooit meer?” “Tess, wij zijn al twintig jaar samen, dan is het lastig om die passie nog op te roepen en bovendien, kinderen helpen ook niet bij het behoud van de romantiek.”

“Maar doen jullie het echt nooit meer?” vraag ik. “Nee, eigenlijk niet,” zegt ze mat. “Een paar jaar geleden was het nog eens per maand. Daarna eens in het kwartaal. En de afgelopen twee jaar nul keer. Het lijkt wel een sportschoolabonnement: je hebt er wel een, maar je gaat nooit.”

Weer die relativerende lach. “Maar Juul, dat is toch niet goed,” zeg ik. “Het is maar welke betekenis je eraan geeft,” antwoordt ze.

Over Tess

Naam Tess Bleeker

Beroep verhuurmakelaar

Kinderen Jonas en Liva

Stiefdochter Anne

Partner Leon

Dit ‘Dagboek van Tess’ komt uit Flair 1-2023.

Redactie FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden