Tess Beeld Getty Images
TessBeeld Getty Images

PREMIUM

Dagboek Tess: ‘Het klinkt gek, maar seks op afspraak werkt, het werd een spannende date’

Wat is er aan de hand: Tess komt erachter dat haar vriendin nooit meer seks heeft met haar man.

We liggen in bed. Leon heeft blijkbaar zin in seks: hij begint over mijn zogenaamde prioriteiten. “Liefje, ik ben echt supermoe en morgen moeten we vroeg op, omdat school weer begint.” “Is al goed,” zegt hij. “Ik wilde alleen niet dat je je schuldig zou voelen over dat je je in week twee al niet meer aan je goede voornemens houdt.”

“Ah, dit is niet eerlijk,” hap ik toe. “We hebben het eergisteren nog gedaan.” “Ik wist niet dat ik een strippenkaart had,” plaagt hij door. “Jij!” Ik begin hem te kietelen en we belanden in een stoeipartij alsof we weer tieners zijn. Helaas pindakaas voor hem mondt die echter niet uit in een sekspartij.

“Wat is er met jouw libido gebeurd?” vraag ik. “Stiekem aan de viagra?” Leon schiet in de lach. “Nee, gek. Het is bekend dat hoe meer je het doet, hoe meer zin je krijgt. Daarom moet je de vlam brandend houden.” “Ik ken iemand – je kent haar niet,” zeg ik snel, “die het nooit meer doet met haar man. Nooit! Ik zou niet zonder de seks met jou kunnen, hoor. Ook al heb ik vanavond geen zin.”

“Veel stellen doen het niet meer,” zegt Leon. “Sommigen zijn daar heel open over in mijn praktijk. Laatst was er een man die prostaatkanker bleek te hebben. Ik vertelde hem dat dat ook erectieproblemen kon geven. ‘Nou ja, dat vind ik niet heel erg,’ zei de man. ‘We doen het toch nooit meer.’” “Ach, wat sneu. Van alle kanten.” Ik leun op mijn elleboog en kijk Leon aan.

“Geloof jij in een relatie zonder seks?” “Nee, ik niet, maar sommige mensen vinden het gewoon niet zo belangrijk.” Zijn mondhoeken krullen naar boven. “Waarom ben je hier ineens zo mee bezig? Maak je je zorgen?” “Zeker niet, maar ik schrok wel toen Juliet zei dat haar man en zij…” Ik leg mijn hand voor mijn mond. “Oeps, nou heb ik het verraden.”

“Geen zorgen, ik heb doktersgeheim.” Hij strijkt een pluk haar uit mijn gezicht. “Tess, ik blijf jou altijd sexy vinden. Dus met mij zal dat niet snel gebeuren. Tenzij je dat liever wilt.” “Nee, nee, absoluut niet.” “Nou, dan kunnen we net zo goed…” Hij trekt me tegen zich aan. “O nee, nee is nee!” lach ik. “Maar morgen kunnen we zeker kijken hoe onze pet dan staat. Deal?”

“Deal, liefje.” Het klinkt gek, maar seks op afspraak werkt. Omdat je weet: vanavond gaan we het doen, ben je er in je hoofd toch al mee bezig. Het werd een spannende, opwindende en intieme seksdate…Wanneer ik Juul zie, begin ik er toch weer over. “Je denkt misschien: waar bemoeit ze zich mee, maar als ík het al jammer vind dat jullie geen seks meer hebben, hoe moet het dan voor jullie zijn?”

“Dank voor je medeleven, maar het gaat prima tussen ons,” zegt ze. “We zijn ook niet het enige stel in dit land dat het niet meer doet, hè.” “Een op de tien stellen, las ik op internet.” “Dat aantal ligt veel hoger,” antwoordt Juliet wegwuivend.

“De meeste mensen komen er niet voor uit. Het taboe op geen seks hebben is inmiddels groter dan het taboe op seks.” “Ik las ook dat die mensen gemiddeld minder gelukkig zijn,” zeg ik. Hierop geeft ze geen antwoord.

Over Tess

Naam Tess Bleeker

Beroep verhuurmakelaar

Kinderen Jonas en Liva

Stiefdochter Anne

Partner Leon

Dit ‘Dagboek van Tess’ komt uit Flair 2-2023.

Redactie FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden