Tess Beeld Getty Images
TessBeeld Getty Images

Dagboek Tess: ‘Gisteren ben ik de nieuwe liefde van mijn leven tegengekomen,’ zegt Onno

Wat is er aan de hand: Jonas heeft aan Tess opgebiecht wat hij elke dag uit school doet én dat zijn vader weer contact zoekt.

Ik begreep niet wat er aan de hand was met Jonas en gooide het op de pubertijd. Het gekke was dat ik steeds moest denken aan het gedrag van Onno. Maar hij werd ook daadwerkelijk door hem beïnvloed. Huilend biechtte hij het op. Hij had niet willen antwoorden op Onno’s appjes, had niet met hem willen gaan lunchen, geen persoonlijke gesprekken met hem willen voeren.

Maar Onno is zo vreselijk manipulatief dat je er toch in wordt meegesleurd, of je nou wilt of niet. Daar weet ik alles van. Hoe vaak ik hem niet heb vergeven en opnieuw ruimte heb gegeven. Hoe vaak ik niet over mijn hart heb gestreken en serieus geloofde dat hij zijn leven zou beteren. Dus ik kan het Jonas niet kwalijk nemen dat hij hier ook niet tegen bestand was.

Ik ben bij Boris langsgegaan om het hele verhaal te vertellen. Hij staat in een oude joggingbroek en een verwassen shirt te koken, de kinderen zijn op hun kamers. “Je moet uitkijken dat Onno niet hetzelfde doet bij Bibi,” zeg ik met enige stemverheffing om over het geluid van de afzuigkap heen te komen.

“Dan zou ik dat wel hebben gemerkt aan Bieb,” reageert hij schouderophalend. “Ze is juist heel gemakkelijk en vrolijk de laatste tijd. Maar je bent hier toch niet gekomen om het over Onno te hebben, of wel?” Hij kijkt me streng aan. “Want in dat geval moet ik je wegsturen, die naam is hier in huis verboden.”

“Zei ik iets?” speel ik onschuldig. Toch ben ik blij dat ik hem heb gewaarschuwd. “Dan is het goed, want ik heb zoveel leukere zaken om over te praten.” Zonder iets te vragen, pakt hij een fles wijn uit de koelkast en schenkt twee glazen in. “Ik denk namelijk dat ik gisteren de nieuwe liefde van mijn leven ben tegengekomen.”“Dat zei je vorige week ook. Of was het dezelfde?”

Hij doet of hij nadenkt. “Vorige week? Daar kan ik me niks van herinneren. Misschien,” zegt hij terwijl hij de pollepel omhooghoudt, “dat de date van gisteren alle voorgaande dates uit mijn geheugen heeft gewist. Maar dat kan ook door de alcohol komen.” “Ah, daarom zie je er zo shabby uit, je bent hartstikke brak.” “Hmm, zo boud zou ik het niet stellen,” zegt hij terwijl hij naar boven kijkt, “maar op zich heb je een punt. Verder heb ik me uiteraard keurig gedragen. Proost!”

Ik klink mijn glas tegen het zijne. “Proost, op je toekomstige droomvrouw!” Hij schudt zijn hoofd. “Sorry Tess, dan moet ik je teleurstellen: het is geen droomvrouw, maar een droomman.” Ik verslik me. “Pardon?” “Hoezo, wat is er mis met een man. Jij hebt toch zelf ook een man,” zegt hij beledigd. “Kom op Boor, dit is nogal out of the box,” zeg ik lachend.

“Out of the kast, is de uitdrukking die meestal wordt gebruikt. Trouwens, ik had van jou wel een wat meer open minded reactie verwacht.” Hij meent het. “Boris, als jij verliefd bent op een man is dat he-le-maal oké. Sorry dat ik zo reageerde…” Ineens heeft hij het niet meer. “Je trapte erin, hè! Goed dat mijn kinderen er niet bij zijn, die hadden je gefileerd. Voor hen is iedereen fluïde.”

Ik kijk hem hoofdschuddend aan. “Je eten brandt aan.”

Over Tess

Naam Tess Bleeker

Beroep verhuurmakelaar

Kinderen Jonas en Liva

Stiefdochter Anne

Partner Leon

Dit ‘Dagboek van Tess’ komt uit Flair 20-2023. Meer van zulke verhalen lees je wekelijks in Flair.

Tess BleekerGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden