Dagboek Merel: 'We zijn gewoon het ideale stel, Merel' Beeld Getty Images
Dagboek Merel: 'We zijn gewoon het ideale stel, Merel'Beeld Getty Images

Dagboek Merel: 'We zijn gewoon het ideale stel, Merel'

Merel Gerards is gescheiden van Bas, de vader van haar kinderen Teun en Puck. Ze heeft een relatie met Richard, van wie ze zwanger is, en werkt als leerkracht op een lagere school, waar ze de onverwacht overleden directeur vervangt. Alsof dat allemaal nog niet hectisch genoeg is, is haar dementerende moeder in de ban van de helderziende Shanta, die overduidelijk een bedrieger is. Met hulp van journalist Jason wil Merel haar ontmaskeren.

Wat voorafging

Merel heeft een onbestemd onderbuikgevoel over Angela, de nieuwe leerkracht.

Het ideale stel

“En dan maken we van de garage een bijgebouw,” wijst Richard op zijn iPad aan.

“Jeetje, zelfs over het laatste punt zijn we het eens,” lach ik. “Je hoort weleens dat stellen elkaar afmaken tijdens een verbouwing, maar wij zijn erg harmonieus.”

“Maar onze verbouwing is nog niet begonnen, hè, juf? Dit zijn nog maar de bouwtekeningen.” Hij knipoogt en pakt mijn hand. Hij plant er een kus op.

“Goed punt,” zeg ik. “Maar geef toe, we zijn het tot nu toe over alles eens – indeling, materialen, kosten.”

“We zijn gewoon het ideale stel, Merel.”

Ik weet dat hij een grapje maakt, maar eigenlijk heeft hij natuurlijk wel gewoon gelijk.

“Gadver, pap, doe niet zo klef,” zegt Sterre, terwijl ze met Jula in haar kielzog de keuken binnenkomt en linea recta naar de ijskast loopt.

Get a room,” vult mijn nichtje oogrollend aan.

“Nou dames, ik zou maar een beetje op jullie woorden letten. Ik wijs Merel net aan waar jullie dependance zal verrijzen. We kunnen de garage ook zo laten, hoor.”

“Doe niet zo moeilijk, papa. Geef eens hier.” Sterre grist de iPad uit Richards handen en bestudeert het scherm. “Zo vet. Kijk, Juul.” Sterre krijgt een dromerige blik in haar ogen. “Eigenlijk wil ik hier fulltime komen wonen, mag dat, pap? En Merel?”

“Schat, van mij mag het. Natuurlijk mag het.” Richard kijkt naar mij. “Toch?”

Ik knik. Dat wordt een drukke boel. Nóg drukker. Maar Sterre is een heerlijke meid.

“Ik wil het alleen wel met je moeder bespreken. Zij moet het ook goed vinden.”

“Mama heeft Jim toch nog? En ik ben zeventien, zij bepaalt het niet.”

“Zoooooo cool!” gilt Jula. Ze grist een zak chips mee van het aanrecht en loopt met Sterre de keuken weer uit.

“Volle bak hier straks,” concludeert Richard.

Ik haal mijn schouders op. “Dat was het sowieso al, dat wordt het vanaf morgen als de bouwvakkers beginnen nog meer, en nóg meer als de baby er straks is.”

Lees ook Dagboek Merel: ‘Wij weten dat mama is gehersenspoeld, maar dat is moeilijk aan te tonen’

Baby

“Over de baby gesproken: wil je nog steeds echt niet weten wat het is? We gaan de komende weken met de babykamer aan de slag, en dan weten we of we die blauw of roze moeten gaan schilderen en inrichten.”

“Blauw en roze? Het is 2022, dat kan echt niet meer,” lach ik. “Maar nee, ik denk nog steeds dat ik het leuker vind als het een verrassing is. Jij niet?”

“Eh, deze baby was al verrassing genoeg. Dus ik zou het leuk vinden – en handig – om te weten wat het wordt. Maar ik volg jou, lieverd. Als jij verrast wilt worden, word jij verrast.”

Ik verdrink bijna in zijn donkerbruine ogen. Een intens geluksgevoel overspoelt me. Maar na een paar seconden schrik ik op uit mijn gedachten, omdat er op het glas van de keukendeur wordt getikt. Ik draai me om en kijk in het lachende gezicht van Angela. Wat doet zij nou weer hier?

Ik wil opstaan en de deur opendoen, maar ze is me voor.

“Sorry dat ik via de achterdeur binnenkom,” zegt ze. “Ik moet er nog zó aan wennen dat iedereen dat hier doet.”

Nou, niet iedereen, wil ik zeggen, maar ik slik het in. Ik moet tenslotte met haar samenwerken en wil een goede relatie opbouwen. “Wat kan ik voor je doen?”

“Je zei vandaag op school dat je vanavond de laatste dingen wilde regelen voor het eindfeest. Maar je was je map vergeten.”

Ze legt een dikke multomap op de keukentafel. Haar blik blijft hangen op Richard. Ze zwaait koket, hoewel ze op slechts een meter van hem af staat. “Ik geef maar geen hand, veel mensen willen dat nog steeds niet. Maar ik ben Angela, de nieuwe leerkracht op Merels school.”

Ze houdt haar hoofd schuin.

Merel Gerards is leerkracht in groep 7/8 en is gescheiden van Bas. Ze heeft twee kinderen, Teun (10) en Puck (6). In Flair schrijft ze elke week over haar leven.

Beeld: Getty Images

Dagboek MerelGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden