Shanta - Dagboek Merel Beeld Getty Images
Shanta - Dagboek MerelBeeld Getty Images

Dagboek Merel: ‘Jemig Bas, je weet wel waar je ze moet zoeken, hè?’

Merel Gerards is gescheiden van Bas, de vader van haar kinderen Teun en Puck. Ze heeft een relatie met Richard, met wie ze een baby heeft, en werkt als leerkracht op een lagere school, waar ze de onverwacht overleden directeur vervangt.

Wat voorafging

Veronique gelooft dat een klinisch onderzoek Merels moeder kan helpen. Angela zwijgt over de nieuwe man in haar leven.

Bas en Angela

“Wát? Jij en Angela?” Het is het enige wat ik kan uitbrengen. Ik laat me in de kussens van de bank zakken. “Jemig Bas, je weet wel waar je ze moet zoeken, hè? Dit is de tweede collega van me. En ik ben nog steeds in shock over je breuk met Marisa.”

Ik denk terug aan hoe Bas met de snelheid van het licht een relatie aanknoopte met Nathalie en haar zelfs zwanger maakte. Ik schaam me nog als ik terugdenk aan hoe ik ervan overtuigd was dat ze haar zwangerschap verzon. Dat ik de enige was die in de buurt was toen ze een miskraam kreeg, was vreselijk heftig. Ik ben blij dat ze uiteindelijk het geluk heeft gevonden, ze is al tijden happy met haar vriend Dave. Ze verwachten een baby.

“In shock? Kom Merel, je wist al tijden dat het niet goed ging tussen Marisa en mij. Ik heb je tijdens je kraamtijd gewoon niet willen storen met al die narigheid. Geen idee hoe het gaat lopen met Angela, het is nog zo pril. Maar we vinden elkaar erg leuk. Ik ben zo blij. Het is echt puur toeval dat Angela je collega is. Ik raakte met haar in gesprek toen ik de kinderen op school ophaalde en zo is het ontstaan. Ik hoop dat jij ook een beetje blij bent. Voor mij dan.”

Ik kijk naar mijn ex-man. Hij ziet er beter uit dan hij in tijden heeft gedaan. Dat onverzorgde is ervan af en hij heeft weer kleur op zijn wangen. “Tuurlijk, ik gun je het beste. En Angela is heel aardig. Ik ben echt blij voor je, Bas. Ik meen het.”

“Dank. Ik moet nu gaan, we gaan uit eten.” Zijn ogen glimmen als hij het zegt.

Oprecht gelukkig

Ik merk dat ik oprecht gelukkig ben voor hem. Het is misschien een bijwerking van mijn eigen geluk. Ik loop naar de box, waar Sarah een beetje begint te pruttelen en pak haar op. Als ik met haar naar de bank loop, besef ik hoe dankbaar ik ben.

De zorgen over mijn moeder zijn natuurlijk niet ineens voorbij, maar nu we van Shanta af zijn, heb ik voor het eerst het gevoel dat het goed komt. Ze is op haar plek op de dagbesteding, en wie weet heeft Veronique wel gelijk en is zo’n klinisch onderzoek, waarbij ze alternatieve medicijnen zou krijgen, fantastisch voor haar.

“Dan kan oma nog heel lang van je genieten,” zeg ik tegen Sarah terwijl ik haar op haar kleine wipneusje kus. Het zal nog wel een willekeurige samentrekking van haar spieren zijn, maar ik zou zweren dat ze naar me glimlacht.

“Liefdes van mijn leven!” roept Richard als hij binnenkomt. Hij loopt naar me toe en geeft me een kus op mijn mond. Hij neemt Saar van me over. “Zal ik een flesje voor haar maken?” Hij pakt haar piepkleine knuistje en plant er een kus op.

Dan komen een voor een onze kinderen plus mijn allerliefste nichtje binnen. Sterre en Jula lopen te smoezen, zoals altijd eigenlijk. Even lijkt het alsof ze het over mij hebben, maar dat zal ik me wel verbeelden. Jim, die na zijn scooterongeluk op Kos nog steeds mank loopt, maar goed geneest, schuifelt mijn kant op en gaat naast me zitten. Gelukkig is er plaats voor iedereen op onze gigantische hoekbank, want Sterre en Jula volgen zijn voorbeeld. Teun en Puck komen als laatsten de woonkamer in.

“Heeft ie het al gevraagd?” vraagt Puck opgewonden. Ze heeft blosjes op haar wangen.

Teun rolt met zijn ogen en geeft zijn zusje een duw. “Jij kunt ook echt nooit een geheim bewaren,” bijt hij haar toe.

“Sorry,” prevelt Puck.

“Geeft niets hoor, Puckie,” zegt Richard, die de kamer binnenkomt met onze baby op zijn arm. In zijn hand prijkt een piepklein zwart doosje.

Op de hoogte blijven van onze artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze dagelijkse nieuwsbrief of wekelijkse nieuwsbrief.

Redactie FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden