Dagboek Merel: 'Er gaat een idioot gerucht dat ik de vader ben' Beeld
Dagboek Merel: 'Er gaat een idioot gerucht dat ik de vader ben'

Dagboek Merel: 'Er gaat een idioot gerucht dat ik de vader ben'

Merel Gerards is gescheiden van Bas, de vader van haar kinderen Teun en Puck. Ze heeft een relatie met Richard, van wie ze zwanger is, en werkt als leerkracht op een lagere school, waar ze de onverwacht overleden directeur vervangt. Alsof dat allemaal nog niet hectisch genoeg is, is haar dementerende moeder in de ban van de helderziende Shanta, die overduidelijk een bedrieger is. Met hulp van journalist Jason wil Merel haar ontmaskeren.

Vanaf nu kun je de perikelen in het leven van Merel niet alleen in het blad lezen, maar ook op Flair.nl.

Wat voorafging

Merels moeder heeft coach Shanta een volmacht gegeven om al haar financiën te regelen. Merel wil het oplossen.

Deze week

Ik probeer me in mijn kantoor op school te concentreren op m’n computerscherm, maar het lukt me niet. Ik blijf maar denken aan mijn arme, goedgelovige moeder. Ik ben woest op Shanta, wat kunnen mensen toch harteloos zijn. Ik wil haar nú ontmaskeren. Jason moet gas geven op zijn interviews met de andere gedupeerden. Het liefst zou ik haar dan confronteren met alles wat we hebben ontdekt en haar de kans geven om iedereen terug te betalen. Een soort chantage, maar ze verdient niet beter. Wat mij betreft hoeft dat hele stuk dan niet eens te worden geplaatst – als ze haar malafide praktijken maar staakt.

Zachte babyschopjes

Ik leg mijn hand op mijn buik. Ik begin de laatste dagen heel zachte babyschopjes te voelen, alhoewel het nu nog gefladder is. Kon ik er maar meer van genieten, maar er ligt continu een steen op mijn maag. Voordat ik iets concreets kan doen aan de Shanta-situatie moet ik het echt met Jason overleggen, maar hij neemt niet op.

Ik staar naar het scherm en besluit het voor nu te laten. Er komt toch niets uit mijn handen en bovendien moet ik naar de overkoepelende stichting van de school. Geen idee waarom, maar ze wilden me zien. Net als ik mijn laptop heb dichtgeklapt en ben opgestaan, wordt er op mijn deur geklopt. Voordat ik ‘kom binnen’ kan zeggen, staat Floris voor mijn bureau. Hij is de vader van een leerling en heeft me een paar maanden geleden ’s avonds geholpen met het beleidsplan.

Gerucht

“Stoor ik?” vraagt hij, minder vriendelijk dan anders. “Eh… een beetje. Ik moet eigenlijk weg, ik heb een afspraak. Maar als het niet te lang duurt, kan het wel. Wat kan ik voor je doen?”

“Ik weet dat je zwanger bent – gefeliciteerd trouwens – maar er gaat een idioot gerucht dat ik de vader ben. Misschien zit er een gigantisch gat in mijn geheugen, maar voor zover ik me kan herinneren hebben jij en ik nooit eh… Ik ga het je gewoon eerlijk vragen: heb jij dit gerucht de wereld in geholpen?”

“Nee, natuurlijk niet! Waarom zou ik?” “Weet ik veel. Misschien heb je onze schoolavonden anders geïnterpreteerd dan ik en hoopte je dat er iets was gebeurd tussen ons. En wilde je dat anderen dat dachten…”

“Met alle respect Floris, maar ben je wel helemaal lekker? Natuurlijk wil ik niet dat mensen dat denken. Ik heb een partner. Bovendien: ik vind je een aardige vent met veel kennis van zaken, maar ik heb helemaal niets anders geïnterpreteerd en hoopte ook niks. Ik vind dit net zo vervelend als jij.”

“Hm, oké. Weet je wat het is? Ik lig in scheiding en heb een nieuwe vriendin met wie het een beetje serieus aan het worden is. Die had ik wel wat uit te leggen, zeg maar. In een dorp als dit praat iedereen met elkaar.”

Lees ook Dagboek Merel: ‘Dat jij je telefoon op stil zet als je kinderen niet thuis zijn. Wat voor moeder doet dat?’

Een grote 'maar'

“Breek me de bek niet open. Ik heb nog niet eens officieel kenbaar gemaakt dat ik in verwachting ben. Maar ja, daar kun je binnenkort echt niet meer omheen. Ik zal in elk geval overal laten vallen dat ik een vriend heb en dat hij keurig de vader is van mijn baby. En dat er niets smeuïgs was of is tussen jou en mij. Kan ik verder nog iets voor je doen? Ik moet nu echt weg.”

“Je bent nu al een tijdje officieus de directeur van de school. Bevalt dat?” De dame van de stichting kijkt me onderzoekend aan, terwijl ik antwoord dat het leuk is, maar druk. Ik ga er eigenlijk van uit dat ze me nu gaat vertellen dat ze eindelijk een vervanger hebben gevonden voor Sandra. Ik ben heel benieuwd wie mijn baas gaat worden. “Eigenlijk willen we aan je vragen om deze situatie permanent te maken,” vervolgt ze. “Er is echter één grote ‘maar’.” ‘Er gaat een idioot gerucht dat ik de vader ben,’ zegt Floris.

Merel Gerards is leerkracht in groep 7/8 en is gescheiden van Bas. Ze heeft twee kinderen, Teun (10) en Puck (6). In Flair schrijft ze elke week over haar leven.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Illustratie: Shutterstock

Dagboek Merel

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden