Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Suus Ruis > Suus Ruis: ‘Heel Nederland vindt dat Linda de Mol zich niet zo moet aanstellen’

Suus Ruis: ‘Heel Nederland vindt dat Linda de Mol zich niet zo moet aanstellen’

Suus Ruis: ‘Heel Nederland vindt dat Linda de Mol zich niet zo moet aanstellen’

Ik denk weleens dat het typisch Nederlands is: een sterke mening hebben over wat bekende mensen (niet) zouden moeten doen en die mening overal ventileren. Ikzelf ben geloof ik iets meer van het ‘leven en laten’-model – iedereen is anders, en niemand gaat hetzelfde om met pijn, verdriet of tegenslag.

Dat Talpa heeft laten weten dat het nog niet zeker is of Linda de Mol eind maart de presentatie van een nieuw seizoen Miljoenenjacht voor haar rekening zal nemen, vind ik de ophef eerlijk gezegd niet waard. Ze rouwt momenteel om haar relatie, er is nogal wat gebeurd. De ene persoon vindt het misschien lekker om drie dagen nadat hij zijn hele leven en toekomst heeft zien instorten weer te gaan werken, dat leidt immers ook lekker af. Een ander heeft langer nodig, en dat is ook prima.

Maar niet als je Linda de Mol heet. Dan vindt Nederland dat je je je gewoon niet zo moet aanstellen en je afspraken moet nakomen. Ik kan me ook voorstellen dat het in het geval van Linda miljard keer moeilijker is om weer in de openbaarheid te verschijnen. Er zou niemand in het publiek – of crew – van Miljoenenjacht zijn die voor en na opnames niet quasi onopvallend naar haar zou kijken om te peilen hoe het ervoor staat. Heeft ze misschien dikke ogen van het huilen? Is ze afgevallen van de stress? Of juist aangekomen van alle emmers Ben & Jerry’s in haar eentje op de bank? Lijkt ze strijdlustig of depressief? Ik kan me best voorstellen dat je daar geen zin in hebt. Rot op. En als haar werkgever het oké vindt als een andere presentator even de honneurs waarneemt, heeft de wereld het maar te slikken.

Maar goed, het is dus níet typisch Nederlands. Want in Amerika is men in alle staten omdat Alec Baldwin weer is gaan werken. Het is bijna vier maanden geleden dat hij op de filmset tijdens een repetitie een geladen pistool in zijn handen kreeg en per ongeluk cinematografe Halyna Hutchins doodschoot. Het was een tragisch en afschuwelijk ongeluk. Halyna was pas 42 en had een zoon.

Lees ook
Suus Ruis: ‘Piemelfoto’s zijn niet sexy, en al helemaal niet als je er niet op bedacht bent’

Je kunt vinden van Baldwin wat je wilt, maar ik kan me zo voorstellen dat dit voor hem ook een trauma is dat hij dit de rest van zijn leven met zich mee zal dragen.  Maar moet je je dan opsluiten in je villa en nooit meer doen wat je fijn vindt? Nooit meer werken? En wat is überhaupt een gepaste tijd om in acht te nemen na zoiets vreselijks?

Het zou zo fijn zijn als we elkaars keuzes wat meer zouden respecteren. Maar ook over de grens snapt blijkbaar niet iedereen dat je niet overal een mening over hoeft te hebben.

Lees alle columns van Suus Ruis nu op Flair.nl. Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief

Fotografie: Mark Uyl