Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Suus Ruis > Suus Ruis: ‘Ik ben woest. Dat Jaimie Vaes werd gedwongen te ontkennen dat ze mishandeld werd’

Suus Ruis: ‘Ik ben woest. Dat Jaimie Vaes werd gedwongen te ontkennen dat ze mishandeld werd’

Suus Ruis: ‘Ik ben woest. Dat Jaimie Vaes werd gedwongen te ontkennen dat ze mishandeld werd’

Het was met het showbizzweekje wel. Als lady Whistledown echt had bestaan en in deze tijd had geleefd, had ze haar handen vol gehad. De ontkenning van Johnny de Mol, de gezinsvakantie van André Hazes en Monique Westenberg (waar verzoening nummer 15 op gaat volgen?), maar ook Jaimie Vaes bij Op1. Wat een stoer wijf.

Een tijdje geleden vroeg ik me op deze plek af of de juicekanalen niet af en toe te ver gaan met hun onthullingen. Ik vond van wel.

Dat er ook iets heel goeds kan voortkomen uit het naar buiten brengen van juice, bleek echter wel uit het verhaal van Vaes. Zij liet in Khalid & Sophie weten dat ze hoogstwaarschijnlijk nog in dezelfde situatie zou hebben gezeten als de beelden van haar mishandeling niet door Yvonne Coldeweijer de ether in waren geslingerd. Alleen al door deze ene actie hebben de juicekanalen wat mij betreft bestaansrecht.

Want Jaimie Vaes brak na de post van Coldeweijer los uit haar giftige relatie en deed zelfs aangifte tegen haar ex Lil Kleine/ Jorik Scholten. En in de talkshow vertelde ze dat ze nadat alles op straat lag talloze reacties had gekregen van vrouwen in soortgelijke relaties.

Ik denk dat Jaimie niet eens ten volle beseft wat voor effect en impact het kan hebben als je als bekend persoon, wat ze door haar relatie met het ondermaatse rappertje is, naar buiten treedt met het verhaal over je mishandeling. Wie weet geef je iemand anders net dat laatste zetje om ook weg te gaan.

Lees ook:
Suus Ruis: ‘We concentreren ons jammer genoeg altijd op het negatieve’

Wat ik eigenlijk het meest stuitend vond aan Vaes’ verhaal, was hoe ze min of meer door de manager van haar ex, de zoon van Shownieuwsdeskundige Bram Moszkowicz, was gedwongen om afgelopen zomer dat tenenkrommende ‘er-is-niks-aan-de-hand’-filmpje op te nemen.

In de video, die zo ongemakkelijk was dat het pijn deed, benadrukte Jaimie dat er géén fysiek geweld was gebruikt (even een opfrisser voor het geheugen: ze had zich op Ibiza met een bebloed gezicht bij de receptie van een hotel gemeld nadat ze door Scholten met een fles zou zijn geslagen).

De woorden van de ontkenning waren afkomstig uit het brein van manager Moszkowicz. De geruchten over geweld zouden schadelijk zijn voor Lil Kleines carrière. Ik kan daar echt woest van worden. Dat je ziet en weet dat een vrouw mishandeld wordt, en haar dwingt dit te ontkennen om de carrière van je cliënt te beschermen. En eerlijk gezegd vind ik dat daar veel te makkelijk overheen wordt gestapt. Wat mij betreft maakt het de manager medeplichtig, in ieder geval in moreel opzicht.

Het optreden van Jaimie in Op1 zet ook de ronduit gênante excuusvideo van Lil Kleine in een ander daglicht. Zal ook wel ingefluisterd of gedicteerd zijn door zijn manager.

Ze zeggen weleens dat er in situaties zoals deze alleen maar verliezers zijn. Daar ben ik het niet mee eens. Jaimie Vaes is een absolute winnaar.

Speciaal voor Flair schrijft journalist Suus Ruis wekelijks een zalige column over (show)nieuws dat haar opviel en waar ze gewoon over móest schrijven. Lees alle columns van Suus Ruis op flair.nl.
Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.