Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Suus Ruis: ‘Het verhaal van Danny de Munk rammelt aan alle kanten’

Suus Ruis: ‘Het verhaal van Danny de Munk rammelt aan alle kanten’

Suus Ruis: ‘Het verhaal van Danny de Munk rammelt aan alle kanten’

Er zijn weinig dingen in mijn leven waar ik spijt van heb, maar dat ik mijn rechtenstudie niet heb afgemaakt, is er wel één. Mijn voorliefde voor juicy rechtszaken in de entertainmentbranche hangt dan ook heel erg samen met de grootse rol die daar doorgaans voor de advocaten is weggelegd.

Ik smulde tijdens het proces van Johnny Depp en Amber Heard eigenlijk ook het meest van Camille Vasquez, Depps advocate. Zoiets als zij had ik ook wel willen doen. Na gisteren het RTL Boulevard-interview van Danny de Munk te hebben bekeken, droomde ik even weg bij de herinnering aan Camille. Zijn verhaal rammelde aan alle kanten, daar had Camille wel raad mee geweten. 

Dit is vreemd, Danny

Want Danny vertelde hoe hij en de vrouw die hem nu beschuldigt van verkrachting elkaar in zijn vakantie aan ‘het ophitsen waren’. Ineens klonk een keihard elektronisch geluid. Ze schrokken zich allebei de tandjes, want ze dachten dat het een collega was die voor de deur stond. Het geluid bleek afkomstig van een van hun telefoons, die beide op tafel lagen.  

Oké. Laten we even in de stiletto’s van Camille stappen. Dit is al wat vreemd, Danny. Want waarom denk je dat er een collega voor de deur staat als er een keihard geluid uit je telefoon klinkt? Het was 2007, dus je had nog geen ring-camera’s die een melding op je telefoon geven als er iemand voor je deur staat. Dus wat was dat harde geluid dan? Een appje? Zo hard zal dat toch niet zijn? 

Lees ook
Suus Ruis: ‘Als je vreemdgaat terwijl je vrouw zwanger is, ben je een ontiegelijke eikel’

Hij schold haar de huid vol

‘Hee joh!’ sprak Danny naar eigen zeggen tegen zijn gezelschapsdame. ‘Check de jouwe eens!’, waarop ze haar telefoon opende (ik denk ‘ontgrendelde’, maar oké, heetst van de strijd, emoties, jeweetwel) en hij de melding ‘recording’ zag. Hij schold haar ‘de huid en alles’ vol en zette haar de deur uit. 

Waarom moest ze haar telefoon checken? En wat was de telefoon aan het recorden en hoe? Het moet een audio-opname zijn geweest, want de telefoons lágen op tafel en een video kun je dan niet maken, tenzij je het plafond filmt. 

Omdat deze actie als een ‘sociale gijzeling’ voelde, eiste Danny voordat hij haar met kop en kont het vakantiehuisje uitgooide, dat ze de opname wiste. Of ze dat ook heeft gedaan, weet hij niet. Hij hoopt nu van niet, want dat zou hem vrijpleiten omdat het het bewijs is dat het bij ophitsen is gebleven en de stemming er definitief niet meer in zat. 

Publieke opinie

Wacht effe. Je wordt opgenomen, scheldt iemand de huid vol, maar verzekert je er niet van dat de opname gewist wordt voordat je haar laat gaan? Hoe moet ik dat voor me zien? Dat je met je wijsvinger zwaait en iemand woest naroept: ‘En denk erom hè? Wel wissen!!’ Kom op zeg. Je grist die telefoon uit haar handen en wist het zelf. Of mikt de telefoon in de sloot nadat je er een paar keer op hebt gesprongen.

Danny’s verhaal roept eerlijk gezegd meer vragen op dan dat het duidelijkheid schept. Het is goed dat hij – in tegenstelling tot bijvoorbeeld Marco Borsato en Ali B. – zijn mond opentrekt, maar ik weet niet of dit interview nou heel erg bijdraagt aan de publieke opinie over hem. 

Laten we het erop houden dat hij blij mag zijn dat hij in Purmerend woont en niet in Hollywood. Camille had gehakt van hem gemaakt. Ik ook. Als ik mijn rechtenstudie had afgemaakt.

Speciaal voor Flair schrijft journalist Suus Ruis wekelijks een zalige column over (show)nieuws dat haar opviel en waar ze gewoon over móest schrijven.  Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Mark Uyl