Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Suus Ruis: ‘Deze war is zalig en overtreft alle real life soaps’

Suus Ruis: ‘Deze war is zalig en overtreft alle real life soaps’

Suus Ruis: ‘Deze war is zalig en overtreft alle real life soaps’

Ik ben net terug uit L.A. en lag daar als mijn jetlag opspeelde soms uren op mijn hotelbed Real Housewives of Beverly Hills te bingen. Ik ben een groot Housewives-fan, ondanks het besef dat het ontzettend gescript is.

Die vrouwen – die vaak allesbehalve vriendinnen zijn – worden bij elkaar gegooid met de opdracht om pittige discussies vooral niet uit de weg te gaan. Sterker nog, ik denk dat ze worden aangespoord om elkaar naar de strot te vliegen. 

‘Dit overtreft alle real life soaps’

Ik ben weer terug in Nederland en kan geloof ik wel wat Housewives-series kijken via mijn Prime-abonnement. Maar wie heeft daar in godsnaam tijd voor nu de ‘War of  WAGS‘ is uitgebarsten? Deze war is zalig en overtreft alle real life soaps en realityprogramma’s.

Ter herinnering/ verduidelijking: WAG betekent Wives And Girlfriends, een term die in Engeland gebruikt wordt voor voetbalvrouwen. In 2019 barstte een zeer openlijke strijd uit tussen WAGS Coleen Rooney (zij van Wayne Rooney) en Rebekah Vardy (zij van Jamie Vardy). 

Social media-oorlog

Het was Coleen namelijk opgevallen dat er steeds meer persoonlijke informatie van haar privé-Instagram werd doorgebriefd aan de pers, vooral aan The Sun. Ze vermoedde om onbekende redenen dat Rebekah het lek was, en maakte vijf maanden lang heel stiekem haar stories alleen maar zichtbaar voor Rebekah.

Toen ze ook nog wat nep-nieuws verzon, dat ze alleen met Rebekah deelde en ook de info uit die gerichte stories bij de tabloids terechtkwam, wist Coleen het zeker: Rebekah Vardy was de snitch en verdiende grof geld aan de verkoop van details uit háár privéleven. Coleen deelde haar bevindingen in een ellenlange post op social media, wat het begin van een Twitter-oorlog tussen de twee vrouwen betekende. Want Rebekah verdedigde zich door te zeggen dat er tig mensen waren die haar Insta-wachtwoord hadden, die allemaal naar de pers hadden kunnen stappen.

Lees ook
Suus Ruis: ‘Wie zit er te wachten op de mening van Piet uit Appingedam?’

Smaad-rechtszaak

Rebekah richtte zich op Twitter op Coleen en vond het verdrietig dat ze haar vermoedens niet met haar had gedeeld: dan had ze haar Instagram-wachtwoord kunnen veranderen en hadden ze samen misschien de werkelijke dader kunnen opsporen. Rebekah vond het zo verdrietig dat ze Coleen met een smaad-rechtszaak om de oren sloeg. En die is dus nu in volle gang. Gelukkig staan ook in Nederland de kranten er vol van. 

Veel leuker zou het natuurlijk zijn als er een live feed van de rechtszaak zou zijn. Dan zouden we nog een keer kunnen horen hoe Rebekah Vardy haar telefoon in de Noordzee zou hebben gegooid om bewijsmateriaal te vernietigen. 

Glennis Grace en Johan Derksen

Financieel schieten de WAGS geen van beiden iets op met dit rechtbankdrama. De juridische kosten van beide dames worden geraamd op 1 miljoen pond (per persoon). De winnaar zal max 700.000 pond krijgen, dus er moet nog bij gelapt worden. 

De Engelsen hebben ‘tenenkrommend’ en ‘gênant’ beter onder de knie dan wij. Daar is het ‘léuk tenenkrommend’. Wij moeten het deze week doen met Glennis Grace en Johan Derksen. Als de War of  WAGS voorbij is, schakel ik wel weer over naar de Housewives.

Speciaal voor Flair schrijft journalist Suus Ruis wekelijks een zalige column over (show)nieuws dat haar opviel en waar ze gewoon over móest schrijven. Lees alle columns van Suus Ruis op flair.nl.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.