Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Moeders ‘werken’ gemiddeld 96 uur per week: goed voor een salaris van 155.000 euro

Moeders ‘werken’ gemiddeld 96 uur per week: goed voor een salaris van 155.000 euro

Moeders ‘werken’ gemiddeld 96 uur per week: goed voor een salaris van 155.000 euro

Als moeder werk je harder dan je denkt. Namelijk zo’n 96 uur gemiddeld per week, is uitgerekend door expert. Denk maar aan alle wasjes die je draait, alle boterhammen die je smeert en alle luiers die je verschoont. Het salaris dat moeders daarom zouden moeten krijgen als je voor het moederschap betaald zou krijgen, is 155.000 euro per jaar.

Maar ja. Wij doen het natuurlijk gewoon gratis, al dat zorgen voor die kleintjes.

Dubbel

Met liefde speel, klei, klim en lach ik met mijn twee peuters. Als moeder van een tweeling is het wel aanpoten, op sommige dagen. Slaapt de één eindelijk een nachtje door – is de ander klaarwakker. Speelt Bodi net rustig met een bakje, wil Daaf precies hetzelfde bakje hebben om mee te spelen. En dan komt er ruzie – ruzies die je met één kind in huis niet zo snel hebt, denk ik. Zouden tweelingmoeders daarom niet goed zijn voor het dubbele jaarsalaris, dus 310.000 euro per jaar? Lijkt mij van wel.

Ach, geld is maar geld. En natuurlijk zorgt iedere moeder gewoon ‘gratis’ voor haar kinderen zonder daarover te zeuren. Het is maar een rekensom die je met een knipoog moet lezen. Maar als je als moeder óók nog een betaalde baan hebt, is het niet gek dat je soms de wallen tot aan je enkels hebt hangen. Na een werkdag van 8 uur, mag jij nog aan de bak met koken, badjes en pyjama-sessies. En je kent geen weekend en uitslapen meer. Kortom: je tikt zo die 96 uur aan in een gewone week. Bikkels die wij vrouwen zijn, nietwaar?

Wees trots

Ik vind het knap hoe we het allemaal maar doen én ook doen of het maar ‘normaal’ is, dat we geld verdienen en kroost opvoeden tot leuke volwassenen. Het is niet normaal. Vrouwen zijn sterk. En daarom: wees trots op jezelf. Of je nou 1 of meer kinderen hebt. Je doet het hartstikke goed en je houdt alle ballen maar mooi hoog. Laat je niet anders wijsmaken door wie dan ook: you are the best mommy your kid can wish for. En je verdient er dan wel geen 155.000 euro per jaar mee, maar ach. Die natte kwijlkussen die je ervoor terugkrijgt, zijn het meer dan waard. Toch?

Tessa Heinhuis (31) is Redactiemanager Flair Online. Ze woont in Amsterdam met haar man Billy en hun blonde, actieve en ondeugende jongenstweeling: Bodi en Daaf (2). Volg haar tweelingavonturen op Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tess (@tessaheinhuis)

Lees ook
Tessa: ‘Ik kwam 20 kilo aan in mijn zwangerschap en had het daar moeilijk mee’

Bron: Mama Magazine