Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Merel zoekt man: ‘Uit pure wanhoop ga ik speeddaten’

Merel zoekt man: ‘Uit pure wanhoop ga ik speeddaten’

Merel zoekt man: ‘Uit pure wanhoop ga ik speeddaten’

Mijn vriendinnen kennen mij eigenlijk niet anders dan die single vriendin die het niet voor elkaar krijgt om een leuke vent te vinden. Misschien ben ik te kritisch, maar man man man, het aanbod single mannen is om te huilen. Als laatste redmiddel besluit ik te gaan speeddaten. 

Aangezien ik met dating apps weinig successen boek, vind ik dat het tijd wordt voor zwaarder geschut. Een profiel aanmaken bij Lexa vind ik nog een brug te ver, maar ik ben bereid om geld te betalen voor een date. Ik ben immers vrij wanhopig, dat geef ik gewoon toe. Daarom ga ik speeddaten. Who knows, misschien loop ik daar een leuke gast tegen het lijf (spoiler alert, echt leuke mannen doen niet aan speeddaten).

Met twee vriendinnen ga ik naar een speeddate avond in Utrecht. We plakken een naamsticker op onze borst en de moed zakt bij ons alledrie in de schoenen. Wáárom gaan we dit ook alweer doen? Ohja, omdat we niet willen eindigen als oude vrijsters met 10 katten. Nog even een wijntje achterover slaan tegen de zenuwen en gaan met die banaan.

Elke vier minuten krijg ik een nieuwe man voor m’n neus. Vier minuten lijkt weinig, maar duurt bij sommige mannen een eeuwigheid. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat het aanbod weinig potentie heeft. Ja, natuurlijk is een man met humor en een leuk innerlijk belangrijk, maar het oog wil ook wat. Je kunt binnen enkele seconden al zien of je een man aantrekkelijk vindt of niet. Mijn concurrentie is echter wél vrij sterk: allemaal knappe, sociale vrouwen die al een tijdje als single door het leven gaan.

De mannen zijn eigenlijk gewoon een beetje triest. Zoals de man die liegt dat hij 35 is, maar waarschijnlijk de 50 al is gepasseerd. In plaats van een gezellig introductiegesprek houdt hij een business pitch over zijn bedrijf met elektrische fietsen. Vervolgens praat ik met een man die al minstens zes keer is wezen speeddaten en nog nooit een match heeft gehad. En daarna volgt een man die op zijn 30e nog steeds bij zijn ouders woont. De rest van de mannen blijkt gewoon sociaal incapabel te zijn. 

Helaas geen matches deze avond. Hier zit in ieder geval één voordeel aan: je mag namelijk na een mislukte avond zonder matches nóg een keer speeddaten, helemaal gratis. Nou, daar zeg ik als typische Nederlander geen nee tegen. We wagen een tweede poging in Amsterdam.

Lees ook
Aan het voorbereiden voor je eerste date? Hier is advies van je eigen sterrenbeeld

Ik ontmoet een man die elke week drie keer gaat speeddaten in de hoop dat hij daar vrienden maakt (tot nu toe had hij geen succes). Ook spreek ik een vreemde man die ons probeert te paaien met een gratis date naar het Rijksmuseum. Ik twijfel, maar deze man is echt een vreemde snuiter, dus ik bedank vriendelijk. Ik eindig de avond met twee mannen wiens eerste vraag is: ‘Wat voor man zoek je?’. Help, wat voor man zoek ik eigenlijk? Het enige wat in me opkomt is ‘jij bent in ieder geval totaal niet wat ik zoek’, maar ik besluit wijselijk mijn mond te houden en de vraag terug te kaatsen. 

Conclusie na twee avonden speeddaten? De écht leuke, spontane, grappige, knappe mannen gaan niet speeddaten. Die stonden waarschijnlijk in een of andere hippe yuppentent vrouwen te versieren. Of die hebben net een peperduur huis gekocht met hun vriendin. Of ze halen meer plezier uit het hebben van onenightstands dan dat ze geld betalen voor een speeddate. Waar ik dan wel mijn prins op het witte paard ga vinden, ik heb geen idee. Mocht ik hem tegen het lijf lopen, dan zal ik het van de daken schreeuwen. Wordt vervolgd…

Merel (27) werkt voor Flair en doet verslag van haar vrijgezelle leven. Dat is soms allesbehalve ‘vrij gezellig’, want het aanbod van leuke, single mannen valt behoorlijk tegen.