Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Merel zoekt man: ‘Is die oude man haar vader of een suikeroom die haar in ruil voor plezier €500 cadeau doet?

Merel zoekt man: ‘Is die oude man haar vader of een suikeroom die haar in ruil voor plezier €500 cadeau doet?

Merel zoekt man: ‘Is die oude man haar vader of een suikeroom die haar in ruil voor plezier €500 cadeau doet?

Opvallend genoeg liken vooral mannen van 40+ mijn dating profiel. Aangezien ik zelf 28 ben, is dat leeftijdsverschil best wel significant. Waarom vooral mannen, die bijna de Abraham-leeftijd hebben bereikt, mijn profiel interessant vinden, terwijl mannen van rond de 30 in geen velden of wegen te bekennen zijn, is mij een raadsel.

Ik vind het gek dat mannen rond de dertig geen interesse hebben, maar dat ik wel bij Klaas en Karel van 46 terecht kan. Zijn de mannen van m’n eigen leeftijd allemaal al bezet en komen die pas over 5 jaar weer op de markt? Zijn de 40+ers, die uit een 10-jarig huwelijk komen, die al decennia lang single zijn of die de sleur van hun lange relatie zat waren, de enige mannen die ik kan krijgen?

Mijn persoonlijke record was een man van 58 die mijn profiel een hartje gaf. Hij was maar liefst 30 jaar ouder met twee volwassen kinderen, op zoek naar een charmante vrouw met humor en zelfspot. Ik ben dan wel een vrouw met humor en zelfspot, maar op date gaan met een man die mijn eigen vader zou kunnen zijn, dat gaat me echt veel te ver.

Het is best bijzonder dat oude mannen een dating profiel aanmaken en vervolgens zoeken naar vrouwen met leeftijden variërend van 18 tot 50, onder het mom van ‘als ze maar meerderjarig zijn’. Ach, wat kan het ook schelen dat ze haar vader of zelfs opa zouden kunnen zijn, niet geschoten is altijd mis. Wie weet hapt er wel een jonge griet.

Stiekem ben ik wel nieuwsgierig, hoe zou een date zijn met iemand die meer dan 12 jaar ouder is? Zou de date heel anders verlopen, zouden gesprekken diepgaander en interessanter zijn? Of zou het juist ongemakkelijk zijn, omdat onze levens zoveel van elkaar verschillen? Zo’n man zit in een compleet andere fase van z’n leven. Je hebt zulke andere dingen meegemaakt en kijkt anders naar het leven dan een meisje die 10+ jaar jonger is.

Lees ook
Merel zoekt man: ‘Misselijk van de zenuwen vraag ik me af waarom ik wéér een eerste date heb gepland’

Wat zullen mensen wel niet denken als ik met een oudere man in een café ga zitten? Is dat haar vader of is het een suikeroom die haar in ruil voor een avondje plezier €500 cadeau doet? Hoewel ik die €500 prima kan gebruiken, is dat natuurlijk gekkigheid. Daarnaast is mijn gezicht een open boek. Als ik tegenover een man zit die ruim 40 jaar aan rimpels heeft, dan denk ik niet dat ik mijn gezicht in de plooi kan houden en kan doen alsof onze date normaal is.

Vaak lach ik maar om de likes die ik krijg en laat ik het gaan. Uiteraard stuur ik vriendinnen wel updates over de oude mannen die ik online aan de haak heb geslagen. Veel vriendinnen zeggen: ‘Joh je kunt toch gewoon instellen dat oudere mannen je niet kunnen vinden. Dan heb je er ook geen last van.’

Maar waarom zou ik dat doen? Likes zijn likes. Als iemand je profiel een like geeft, is dat toch leuk meegenomen. Of het nou een like is van een man van eind 50 is of van een jonge vent, mijn zelfvertrouwen heeft weer een boost gekregen.

Merel (28) werkt voor Flair en doet verslag van haar vrijgezelle leven. Dat is soms allesbehalve ‘vrij gezellig’, want het aanbod van leuke, single mannen valt behoorlijk tegen.