Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Merel zoekt man: ‘Terwijl ik nip aan een wijntje, stikt mijn date in zijn Surinaamse rijst’

Merel zoekt man: ‘Terwijl ik nip aan een wijntje, stikt mijn date in zijn Surinaamse rijst’

Merel zoekt man: ‘Terwijl ik nip aan een wijntje, stikt mijn date in zijn Surinaamse rijst’

Mijn single vriendinnen en ik vissen allemaal in dezelfde vijver, die niet heel rijkelijk gevuld is met leuke mannen. Vaak kennen we daardoor dezelfde mannen. Meer dan eens ben ik enthousiast over mijn toekomstige date, maar vertelt een vriendin vervolgens dat ze slechte verhalen gehoord heeft over de man in kwestie.

Middenin de coronacrisis heb ik een match met iemand op Happn. Hij heeft humor en ziet er ook zeker niet verkeerd uit. Ik ben enthousiast over hem, wat niet vaak gebeurt, en laat zijn foto’s aan meerdere vriendinnen zien. ‘Hee, die ken ik! Mijn huisgenootje heeft meerdere keren seks met hem gehad. Het is een beetje een rare gozer.’ Hoezo? ‘Ja, hij heeft wat issues. Maar dit was jaren geleden, dus misschien is het nu wel anders.’

Onder het mom van ‘ik kan hem zelf pas beoordelen als ik hem gezien heb’ besluit ik met de beste man een wandeling te maken. Aangezien de horeca dicht is, heb ik een thermosfles en twee mokken in m’n tas gestopt. We lopen door een mooi bos, kletsen over ditjes en datjes en drinken een kopje thee op een bankje middenin een weiland. Er is genoeg reden om een tweede date af te spreken.

De opties voor een tweede date zijn gelimiteerd, dus uiteindelijk nodig ik hem uit bij mij thuis. Meneer komt een uur te laat. Hij heeft een bakje Surinaamse rijst in zijn handen. Of ik zijn prakkie avondeten voor hem op wil warmen. Ik schenk twee glazen wijn in en we zitten vervolgens knus op het kleine bankje in mijn kamer.

Terwijl ik van mijn wijn nip, stikt mijn date zowat in zijn pittige Surinaamse rijst. Hoestend en proestend – het snot loopt nog net niet uit zijn neus – zit hij daar met een plastic bakje op schoot. Om zijn mond te blussen, tovert hij een bak yoghurt uit zijn tas, die hij vervolgens gretig opeet. Waarom hij de helft van zijn koelkast meeneemt naar mijn huis, blijft een raadsel.

Ik merk al snel dat onze conversatie weinig diepgang heeft. Over veel onderwerpen wil hij niet praten of hij reageert heel raar op mijn geïnteresseerde vragen. Hij kwam duidelijk niet bij mij thuis om louter te converseren. Na middernacht komt de cruciale vraag op tafel: ‘Mag ik blijven slapen?’

Lees ook
Merel zoekt man: ‘Mannen zijn vreemde wezens, dat blijkt wel uit hun rare dating profielen’

Ik twijfel, want ik hou er niet zo van dat relatief vreemde mannen de nacht bij mij doorbrengen. Maar het is midden in coronatijd, de huidhonger is aanwezig, dus ik geef hem het voordeel van de twijfel. Big mistake.

De man had zich duidelijk voorbereid op een sleepover. Hij vist een slaapshirt uit zijn tas, zet een fles lenzenvloeistof op m’n bureau, legt alvast schone sokken klaar en begint ondertussen zijn tanden te poetsen met zijn eigen tandenborstel. Ik zit verbaasd dit tafereel gade te slaan. Hoezo heeft hij al deze spullen meegenomen? Ik vind het vreemd, maar besluit het te negeren. Die huidhonger moet toch gestild worden.

Gezellig lepeltje-lepeltje knuffelen in bed is er echter helemaal niet bij. Meneer valt meteen als een blok in slaap. Hij voelt zich duidelijk helemaal thuis, want hij neemt het hele bed in beslag en begint keihard te snurken. Mijn knalgele oordopjes bieden helaas geen soelaas. Ik probeer hem een paar keer wakker te porren, maar het heeft geen zin. Ik doe die nacht geen oog dicht.

’s Ochtends is mijn huidhonger niet gestild, heb ik een slaaptekort en ben ik onwijs chagrijnig. Ik wijs hem vriendelijk de deur met een ’tot nooit meer ziens’. De volgende keer luister ik gewoon naar m’n vriendinnen als ze me waarschuwen dat mijn date een rare snuiter is.

Merel (27) werkt voor Flair en doet verslag van haar vrijgezelle leven. Dat is soms allesbehalve ‘vrij gezellig’, want het aanbod van leuke, single mannen valt behoorlijk tegen.