Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Merel zoekt man: ‘Mannen zijn vreemde wezens, dat blijkt wel uit hun rare dating profielen’

Merel zoekt man: ‘Mannen zijn vreemde wezens, dat blijkt wel uit hun rare dating profielen’

Merel zoekt man: ‘Mannen zijn vreemde wezens, dat blijkt wel uit hun rare dating profielen’

Dating apps zijn het noodzakelijke kwaad, maar soms kan ik er ook echt van genieten. De openingszinnen, de Tinder bio’s en de debiele foto’s van mannen; soms zijn ze hilarisch, soms zo triest dat je er wel om moét lachen. Mannen zijn vreemde wezens, dat blijkt wel uit hun rare dating profielen.

Tijdens een potje swipen lig ik vaak in een deuk. Mannen vertellen in hun dating profiel hun levensverhaal, presenteren hun beste moppen, schrijven een zogenaamd origineel verhaal of ze tentoonstellen hun eisenlijstje waar de perfecte vrouw aan moet voldoen. De opmerkelijke dating profielen van vrijgezelle kerels wil ik jullie natuurlijk niet onthouden. Ik zet een paar profielen voor jullie op een rijtje, die bij mij een glimlach op m’n gezicht toveren of die zo bijzonder zijn dat ik niet weet of ik nou moet lachen of huilen als ik ze lees.

Laten we beginnen met de tegeltjeswijsheden. Die vliegen je namelijk om de oren. Sommige zijn zo vreemd dat je je afvraagt wat er in het hoofd van mannen omgaat. Ze denken in ieder geval de harten van vrouwen te kunnen veroveren met poep- en plasgrapjes. ‘Liefde is als een scheet, als je het moet forceren, dan is het waarschijnlijk poep.’ Originaliteit 10 punten, maar of vrouwen hier nou warm van worden, ik denk het niet. Om de bio ‘met confetti in je reet is elke scheet een feest’ moet ik stiekem wel een beetje grinniken.

Veel mannen denken dat hun dating profielen onwijs origineel en grappig zijn (spoiler alert: dat zijn ze niet). ‘Wilde een prei kopen, het bleekselderij.’ Badum-tsss. ‘Ik had graag iets geraffineerds geschreven, maar ik ben tegen de olie-industrie.’ Pff, die is zeker de leukste thuis? De kerel die ‘parttime alcoholist, fulltime loser’ in zijn bio schrijft, heeft denk ik ook niet heel veel succes op Tinder.

Er is ook een kerel die denkt dat vrouwen het aantrekkelijk vinden als mannen zichzelf promoten alsof ze een auto zijn. ‘Terug op de markt wegens tegenvallend resultaat vorige eigenaar. Vaak gebruikt, maar in goede staat. 3 maanden garantie.’ Ik heb dan wel een rijbewijs, maar deze ‘auto’ hoef ik niet. De man met ‘I might not be your father, but you can call me daddy’ in z’n profiel is ook zeker niet mijn prins op het witte paard.

Lees ook
Merel zoekt man: ‘Helaas, er zijn geen mannen meer die voldoen aan je zoekcriteria’

Dan heb je mannen die heel specifiek hun persoonlijke voorkeuren uitspreken. Als je dacht dat vrouwen kieskeurig waren, mannen kunnen er ook wat van. Zo is er eentje die schrijft: ‘Ik hou niet van yoga-gluten-dikke meisjes’. Best lullig, alsof een vrouw er wat aan kan doen dat ze een glutenintolerantie heeft. Een andere vent wil absoluut geen meiden met kort pittige kapsels. Dan zijn er ook nog meerdere Fifty Shades of Grey-mannen met een dirty mind die absoluut geen ‘vanille-seks’ willen. Nee, stel je voor. ‘Ik wil eigenlijk gewoon trouwen met een dokter’ is een andere duidelijk boodschap. Helaas voldoe ik, na drie keer te zijn uitgeloot voor Geneeskunde, niet aan zijn verlanglijstje.

Er zijn ook mannen die wél heel goed weten wat vrouwen willen. Zo zegt eentje: ‘Heb nog net op tijd een huis gekocht.’ Nou dat is echt man naar m’n hart, want ik kan waarschijnlijk de komende tien jaar nog geen huis kopen vanwege m’n studieschuld. Dat de huizencrisis een groot probleem is voor singles, blijkt ook maar weer uit een ander dating profiel. ‘Ik zit op Tinder, want ja, in je eentje een hypotheek afsluiten is haast onmogelijk.’ De struggle is real.

Na het lezen van al deze vreemde verhalen, zou ik de vrijgezelle mannen mee willen geven: doe maar normaal in je dating profiel, dan doe je al gek genoeg.

Merel (27) werkt voor Flair en doet verslag van haar vrijgezelle leven. Dat is soms allesbehalve ‘vrij gezellig’, want het aanbod van leuke, single mannen valt behoorlijk tegen.