Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Merel zoekt man: ‘Is jouw vader bakker? Want je hebt zulke lekkere kadetjes’

Merel zoekt man: ‘Is jouw vader bakker? Want je hebt zulke lekkere kadetjes’

Merel zoekt man: ‘Is jouw vader bakker? Want je hebt zulke lekkere kadetjes’

Aangezien ik en veel van mijn single teamgenoten geen successen boeken in Utrecht, besluiten we het elders te gaan zoeken. Ik ga samen met mijn hockeyteam een weekendje weg naar de polder. We strijken neer in het bruisende Harderwijk. 

Dit stadje staat bekend om het Dolfinarium, maar die slaan we over. We genieten van een silent disco in ons huisje in een vakantiepark, hangen in de bomen bij een klimbos en gaan vervolgens op zoek naar mannelijk schoon tijdens een avondje stappen.

Anders dan in de Randstad, draait het in Harderwijk om vroeg pieken. Alle deuren sluiten namelijk al om 2:00. We zijn gewaarschuwd dat we om uiterlijk half 10 in de rij moeten staan voor hét feestcafé van Harderwijk, want anders komen we niet meer binnen.

We schuiven gauw ons avondeten naar binnen, spoelen het weg met wat glazen wijn en gaan dan vol enthousiasme naar de kroeg. De verwachtingen zijn hooggespannen, voor de meeste van ons is het de eerste keer uitgaan sinds de coronacrisis. Het feestcafé staat om half 10 bomvol. Als sardientjes in blik bewegen wij ons door de menigte.

We confiskeren uiteindelijk een mooi plekje achterin het café waar we uitbundig dansen. De DJ weet goed hoe hij zijn publiek moet plezieren. Het gezelschap in de zaal is heel divers, dus de muziek is dat ook. Er komen goeie nineties hitjes voorbij, maar ook carnavalsklassiekers en TikTok-liedjes. De muziek staat onwijs hard en we worden geplet door de grote, zwetende mensenmassa. Heb ik dit al die tijd nou zo gemist?

Mijn blik gaat door de zaal. Het is een gemêleerd gezelschap, al ligt de gemiddelde leeftijd rond de 22. Sommige jongens zien eruit alsof ze de baard nog niet in de keel hebben. Veel meiden zien er uit alsof ze nog helemaal geen alcohol mogen consumeren. Het valt me op dat de mannen in de polder een stuk langer zijn dan de mannen in de Randstad. We kunnen amper om ons heen kijken, omdat we worden omringd door bomen van kerels.

Ik hoef niet heel lang rond te kijken om tot de conclusie te komen dat de mannen hier niet mijn types zijn. De mannen dragen bizar veel zilveren kettinkjes en oorbellen, hebben allemaal opgeschoren kapsels en zijn bezaaid met tatoeages. Niet echt mijn ding. Ook staan ze allemaal als een soort zoutzakken stil op de dansvloer, terwijl ze het ene biertje na het andere naar binnen gieten. Dansen in een feestcafé? Ben je mal.

Lees ook
Merel zoekt man: ‘Uit pure wanhoop ga ik speeddaten’

Een groep van 12 meiden kan natuurlijk best wel intimiderend zijn, dus we worden maar weinig aangesproken. Helemaal prima, zo kunnen wij lekker losgaan op de muziek. Eén teamgenootje wordt wel aangesproken door een jonge kerel die haar probeert te verleiden met zijn beste openingszin. ‘Is jouw vader bakker? Want je hebt zulke lekkere kadetjes’ fluistert hij in haar oor terwijl hij haar in haar kont grijpt.

Deze man had alle mediaberichtgeving over grensoverschrijdend gedrag de afgelopen maanden zeker niet gevolgd. Mannen: of ze nou uit de polder of de Randstad komen, het blijven botte horken. Gelukkig is onze taxichauffeur nog wel zo galant om ‘oeps sorry’ te zeggen als hij met volle snelheid door rood rijdt.