Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Merel zoekt man: ‘Ik blaas de verjaardagskaarsjes uit en hoop dat ik dit jaar wel geluk heb in de liefde’

Merel zoekt man: ‘Ik blaas de verjaardagskaarsjes uit en hoop dat ik dit jaar wel geluk heb in de liefde’

Merel zoekt man: ‘Ik blaas de verjaardagskaarsjes uit en hoop dat ik dit jaar wel geluk heb in de liefde’

Ik ben 28 geworden vorige week. Mijn verjaardag is eigenlijk elk jaar hetzelfde liedje. Ik word wakker, zie een aantal verjaardagsberichtjes, krijg meteen een belletje met felicitaties van m’n oma. Veel mensen vinden hun eigen verjaardag helemaal het einde. Taart, cadeaus en visite, wat wil een mens nog meer. Mijn verjaardag begint echter altijd met een uurtje zelfreflectie en doemdenken.

Weer een jaartje ouder, tijd om de balans op te maken. Ook al weet ik heel goed dat ik trots mag zijn op wat ik nu al heb bereikt, op mijn verjaardag word ik altijd geconfronteerd met het niet hebben van huisje, boompje, beestje. Dan voel ik me opeens een mislukking. Iemand die het leven nog niet echt goed voor mekaar heeft op haar 28e. Oh ja, de 30 komt ook steeds dichterbij, dat ook nog.

Vroeger dacht ik dat als ik eind 20 zou zijn, dat ik het leven dan wel een beetje voor elkaar zou hebben. Een vriend, samenwonen, een hond in huis (een teckel uiteraard) en een leuk gevulde bankrekening. Maar nee hoor, ik ben op m’n 28e nog alleen. Net zo alleen als ik de afgelopen 8 verjaardagen was. Ik vind dat best wel deprimerend.

Naast dat je elke avond alleen in bed ligt, betekent alleen zijn ook dat je geen fatsoenlijk appartementje voor jezelf kan huren, omdat je totaal niet aan de inkomenseisen voldoet. Het betekent ook dat de kans dat je een huis kan kopen ieniemienie is. Het betekent dat je daarom nog samenwoont met huisgenoten en dat je gewoon niet echt je eigen plekje hebt. 

Lees ook
Merel zoekt man: ‘In een overvolle pub schreeuwt mijn date dat ik kortzichtig ben omdat ik een hekel heb aan roken’

Het is ook een levensfase waarin je vriendinnen om je heen, die wel een vriend hebben, gaan samenwonen, een huis kopen, dure verbouwingen doen, huisdieren nemen, baby’s krijgen, trouwen, je weet wel. Het gaat bij veel van mijn vriendinnen gelukkig nog niet verder dan samenwonen, maar je weet dat een bruiloft zich ooit zal aandienen. En is het niet een bruiloft, dan is het wel de eerste baby. God, ik moet er niet aan denken dat vriendinnen straks blèrende baby’s hebben.

Iedereen heeft wel eens een off-day, waarbij je om het minste of geringste kan huilen. En dat is bij mij standaard op mijn verjaardag. Even een potje janken en mezelf weer bij elkaar rapen. Vervolgens de kaarsjes op een verjaardagstaart uitblazen en elke keer weer stiekem hopen dat ik dit jaar wel geluk heb in de liefde.

Ach ja, je weet wat ze zeggen, je moet zelf de slingers ophangen. Nu alleen nog een man die de slingers weer kan opruimen.

Merel (28) werkt voor Flair en doet verslag van haar vrijgezelle leven. Dat is soms allesbehalve ‘vrij gezellig’, want het aanbod van leuke, single mannen valt behoorlijk tegen.