Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Merel zoekt man: ‘Ze zeggen dat de aanhouder wint, maar in dit geval kreeg ik meer stalker-vibes’

Merel zoekt man: ‘Ze zeggen dat de aanhouder wint, maar in dit geval kreeg ik meer stalker-vibes’

Merel zoekt man: ‘Ze zeggen dat de aanhouder wint, maar in dit geval kreeg ik meer stalker-vibes’

Toen ik begon met deze column wist ik dat er reacties op zouden komen, zowel negatief als positief. Mensen uit mijn omgeving vinden het heerlijk om te lezen, maar ook veel (milde) haatreacties zijn de revue gepasseerd. 

Vooral mannen van middelbare leeftijd voelen de behoefte om hun ongezouten mening te delen op Facebook. Van ‘als je wanhopig bent, trek je wanhoop aan’ tot ‘hou stil en zeik niet zo’. Ik ben ‘een kortzichtig wijf’, ‘kansloos’, ‘een used car‘, ‘sneu’ en ‘een hooghartige tante’. Kortom, de berichtjes waren hartverwarmend.

Fanmail

Ik kreeg ook best veel DM’s van mannen die me mee uit vroegen, maar ik heb telkens vriendelijk bedankt. Wat ik niet had verwacht was dat ik zelfs fanmail zou krijgen. Mail als in: echte papieren post. Anno 2022 is dit blijkbaar nog steeds dé manier voor sommige mensen om contact te leggen. En eerlijk is eerlijk, een papieren brief of kaart krijgen voelt toch wel speciaal.

Mijn eerste fanmail was een Valentijnskaart. Het was een lief kaartje, mijn ego werd gestreeld door de complimentjes. Een jongeman, die zichzelf omschreef als ‘een man met normaal postuur, zonder wit paard’, vertelde dat hij me al meerdere keren een berichtje had gestuurd op een datingapp, maar dat hij nooit iets van me had gehoord.

Stalker-vibes

Wie zou deze man zijn? Nieuwsgierig scroll ik door de betreffende datingapp en stuit op een man die mij de afgelopen 8 maanden elke maand een berichtje heeft gestuurd. Ik heb nooit geantwoord, omdat ik geen interesse had en we ook geen match waren. Ze zeggen dat de aanhouder wint, maar in dit geval kreeg ik meer stalker-vibes, dan dat ik de behoefte voelde om nu wél een berichtje terug te sturen. Bedankt voor de lieve kaart, maar helaas zit er niet meer in.

Lees ook
Merel zoekt man: ‘Is die oude man haar vader of een suikeroom die haar in ruil voor plezier €500 cadeau doet?

Moederliefde gaat ver

Deze week kreeg ik weer post, een brief. Niet van een jongen, maar van zijn moeder. Ze wilde graag haar zoon promoten met een briefje en een aantal familiefoto’s. Ze schreef verder maar weinig over haar zoon, zijn karakter of hobby’s. Hij had een huis en een goede baan, was het enige wat ze deelde. En een kinderwens, benadrukte ze met klem. 

Ohja, haar zoon wist verder nergens van. Dus of ik hem een appje wilde sturen. Lijkt me als man van 31 best gek als je moeder op jacht gaat naar een schoondochter. Achter je rug om ook nog eens. En dat er dan opeens onbekende vrouwen appjes gaan sturen, omdat je moeder met jan en alleman jouw telefoonnummer deelt. Al vind ik het wel heel lief dat een moeder zo veel moeite doet om haar zoon aan een vriendin te helpen. 

Beste briefschrijvende moeder, bedankt voor het compliment dat je mij wel als je schoondochter zou willen. Maar ik ga toch liever op zoek naar een man die zelf het initiatief neemt. 

Laat het duidelijk zijn: ik vind het heel leuk om dit soort fanmail te krijgen. Om de haatreacties moet ik vooral heel hard lachen. Hierbij een bedankje voor alle mannen die in m’n DM zijn geslided om iets liefs te zeggen. Ook een speciaal bedankje voor de haters die m’n column stom vinden, maar ‘m wel elke week van het begin tot het einde lezen. Zonder jullie was het schrijven van deze column lang niet zo leuk!

Merel (28) werkt voor Flair en doet verslag van haar vrijgezelle leven. Dat is soms allesbehalve ‘vrij gezellig’, want het aanbod van leuke, single mannen valt behoorlijk tegen.