Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Merel zoekt man: ‘Helaas, er zijn geen mannen meer die voldoen aan je zoekcriteria’

Merel zoekt man: ‘Helaas, er zijn geen mannen meer die voldoen aan je zoekcriteria’

Merel zoekt man: ‘Helaas, er zijn geen mannen meer die voldoen aan je zoekcriteria’

Dating apps: you love ‘em or you hate ‘em. Sommige mensen vinden hun ware liefde op Tinder, andere mensen swipen zich een ongeluk zonder resultaat. Ik behoor tot de laatste categorie. En ja, ik heb bijna elke dating app die er bestaat een eerlijke kans gegeven. 

Ik zit al sinds den beginne op dating apps. Volgens mij kwam in 2013 de eerste dating app op de markt en ik was er als de kippen bij. Het was toen best even wennen: swipen, appen, en vervolgens afspreken met een onbekende. Het scheelt dat je vaak al snel weet of een man date-waardig is of niet. Als een man begint met een waardeloos compliment als ‘mooie kwarktassen’ (doelend op mijn decolleté), dan weet je dat je de match heel gauw weer moet annuleren.

Het nadeel van al die apps is dat het zo statisch is. Je ziet een profiel van een man met een paar foto’s met hopelijk een leuk introductietekstje erbij en dan op basis van zijn uiterlijk swipe je naar links of rechts. Ik ben best kieskeurig dus na eindeloos naar een profiel te hebben gestaard, geef ik mannen vaak het nadeel van de twijfel. En daar zit ‘m het probleem. Niet elke man is fotogeniek, maar misschien is die persoon wel hartstikke leuk, spontaan en charismatisch in het echt. Maar ja, dat kan ik niet in één oogopslag zien. Misschien zat mijn droomman wel tussen al die honderden mannen die ik weg heb geswipet. We zullen het nooit weten.

Geen mannen meer

De meeste dating apps heb ik al helemaal uitgespeeld. Vaak weten zelfs de dating apps niet meer welke mannen ze me moeten aanbieden. Ik heb al meerdere keren de melding gekregen: ‘Er zijn geen mannen meer die voldoen aan je zoekcriteria.’ Nou, daar ben ik mooi klaar mee. Is het dan maar tijd om mijn criteria aan te passen en mijn standaarden te verlagen?

Aangezien zelfs dating apps mij te kritisch vinden, besluit ik mijn telefoon aan m’n collega’s te geven. Als een stel gillende keukenmeiden swipen mijn collega’s er op los. ‘Oh mijn god hij is knap’, ‘iewl nee dit is echt niks’, ‘hé, een arts/advocaat/accountant, die moet je liken!’ waren een aantal van de reacties. Ik vind het zelf altijd grappig om te zien hoe mensen, die al jaren een relatie hebben, zo enthousiast kunnen worden als ze even naar hartelust mogen swipen. Ze vergapen zich aan al het mannelijk schoon, liken elke man die voorbij komt en roepen ‘oh joh, dit zijn allemaal super leuke mannen, waar maak je je nou druk om?’. Waar maak ik me níet druk om is een betere vraag na negen jaar swipen.

Lees ook
Merel zoekt man: ‘Uit pure wanhoop ga ik speeddaten’

Misschien ben ik na al die jaren lichtelijk verbitterd, maar ik beleef allang niet meer zoveel plezier aan dating apps als mijn collega’s. Ik snap dat het best leuk is om lekker vlees te keuren zonder consequenties, omdat je aan het einde van de dag gewoon weer terug kan naar je eigen vent. Voor mij is de realiteit echter dat ik elke avond alleen in mijn bed lig.

Soms vervloek ik al die dating apps, maar weet je wat het is? Ik durf ze toch nog niet van mijn telefoon te verwijderen. Wie weet komt toch die ene leuke jongen opeens voorbij met wie het klikt. Na negen jaar geef ik nog niet op. Ik download straks wel dating app nummer zevenhonderd voor mijn zoektocht naar een potentiële vriend.

Merel (27) werkt voor Flair en doet verslag van haar vrijgezelle leven. Dat is soms allesbehalve ‘vrij gezellig’, want het aanbod van leuke, single mannen valt behoorlijk tegen.