Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Merel zoekt man: ‘In een overvolle pub schreeuwt mijn date dat ik kortzichtig ben omdat ik een hekel heb aan roken’

Merel zoekt man: ‘In een overvolle pub schreeuwt mijn date dat ik kortzichtig ben omdat ik een hekel heb aan roken’

Merel zoekt man: ‘In een overvolle pub schreeuwt mijn date dat ik kortzichtig ben omdat ik een hekel heb aan roken’

Er is één date die me altijd bij zal blijven. Het is met recht mijn allerergste date ooit. Ik kan best wel overdrijven, maar echt, deze date was gewoon ronduit k*t. 

Onder het mom van new year, new me is het hoog tijd om meer te gaan daten. Hoppa, een match met een 10 jaar oudere man. Wellicht heeft een oudere man z’n leven wel op orde en is ‘ie niet zo kinderachtig als mijn leeftijdgenoten.

We spreken af bij een Irish pub. Meneer komt een kwartier te laat en zodra ik hem zie lopen, weet ik meteen: dit gaat ‘m absoluut niet worden. Meneer komt aangesjokt met een groezelig petje op zijn hoofd, een afgezakte broek met vertrapte sneakers. Een lichte teleurstelling, aangezien ik zelf altijd extra m’n best doe voor een date om er leuk uit te zien. Maar goed, wegrennen kan niet meer.

We bestellen twee grote glazen bier en steken van wal. Al na een kwartier weet ik dat we niks gemeen hebben. Ik hou van reizen, hij komt niet verder dan zijn favoriete Waddeneilanden. Ik had lang gestudeerd, hij helemaal niet. Ik woonde al jaren op kamers, hij woonde tot z’n 27e thuis. Het gesprek loopt totaal niet vlotjes, er zijn veel ongemakkelijke stiltes. Maar na een halfuur gaat het echt van kwaad tot erger.

‘Ga je even mee naar buiten om een peukie te roken?’, vraagt hij. Ik kijk hem vol afgrijzen aan. Als ik ergens een schurfthekel aan heb, dan is het wel roken. Ik vind het zo ontzettend goor en onaantrekkelijk. Echt de grootste afknapper die er is. Kan hij nog zo leuk, knap, charismatisch zijn, roken is echt een no go.

Nietsvermoedend loopt mijn date naar buiten om te paffen. Terwijl hij buiten aan zijn trekken komt, zoek ik angstvallig naar de nooduitgang. Met een glimlach komt m’n date weer aangelopen. De vieze sigarettenwalm is echt niet te harden. Plots vraagt hij: ‘Goh, hoe vind je dat de date gaat?’ Ik staar hem aan. Gaan we voor een leugentje om bestwil of de keiharde waarheid? Ik besloot open kaart te spelen.

‘Nou ik vind het eigenlijk best wel kut. Ik heb echt een hekel aan roken, het is zo’n grote afknapper. Dus wat mij betreft is het klaar.’ Meneer is op zijn pikkie getrapt, dat is duidelijk. Een verhitte discussie volgt. ‘Hoezo is dit het einde? Ik ben toch geen wandelende sigaret? Ik kan toch stoppen met roken voor jou?’ Sure, jij rookt al 10+ jaar en voor mij ga je stoppen met roken. Geloof je het zelf?

Lees ook
Merel zoekt man: ‘Staan we dan, in de stromende regen, met een doggy bag vol gefrituurde snacks’

‘Jij bent echt zo kortzichtig. Alleen maar omdat ik rook en naar de Waddeneilanden ga, wil je niet meer met me daten?!’ Vervolgens krijg ik nog een aantal verwensingen naar m’n hoofd geslingerd, terwijl ik mijn neus probeer dicht te houden vanwege die putlucht die uit z’n mond komt. Ik ben de gozer zo ontzettend zat. Ik vond deze jongen al niet leuk, deze ruzie en plein publique al helemaal niet.

Compleet gefrustreerd en geïrriteerd sta ik na een date van 45 minuten weer buiten. Ik besluit mijn vriendinnen een boze spraakmemo te sturen om in geuren en kleuren over mijn disaster date te vertellen. Mijn ingesproken bericht wordt vervolgens massaal met vrienden en familie gedeeld. Iedereen vindt het hilarisch.

Het is een schrale troost. Maar ik ben blij dat mijn dateleed in ieder geval entertainment is voor andere mensen. Happy to help!