Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Merel Duit > Merel zoekt man: ‘Staan we dan, in de stromende regen, met een doggy bag vol gefrituurde snacks’

Merel zoekt man: ‘Staan we dan, in de stromende regen, met een doggy bag vol gefrituurde snacks’

Merel zoekt man: ‘Staan we dan, in de stromende regen, met een doggy bag vol gefrituurde snacks’

Elke single heeft wel eens te maken gehad met ghosten. Ik ga niet liegen, ik reageer ook heel vaak niet op berichtjes van mannen. Op al die dating apps heb ik vaak zulke onzinnige gesprekken, dat het niet meer de moeite waard is om te reageren. Het is dan nog niks serieus, dus dan moet ghosten wel kunnen toch?

Eigenlijk ghost ik nooit als het gesprek al lange tijd gaande is en er een date op de planning staat. En al helemaal niet als we al een date hebben gehad. Ik heb dan nog het fatsoen om te appen ‘ik vond het gezellig, maar voor mij zit er niet meer in’. Dat fatsoen heeft niet elke man waarmee ik date. Het is al meer dan eens voorgekomen dat een man van de aardbodem verdwijnt en nooit meer reageert. Mijn stories op Instagram stiekem blijven bekijken, dat doen ze dan weer wel.

Ik weet het nog goed, het was ergens in de nazomer. Ik wacht op Centraal Station en zie de man in kwestie in een mintgroen pak op me af komen. Een gewaagde keuze, maar het staat hem onwijs goed. Ik draag zelf een broek met panterprint, dus we zijn een flamboyant duo om te zien.

In een schattig café zitten we aan een piepklein tafeltje met uitzicht over de gracht. Het is zo romantisch, het lijkt wel alsof we wijntjes drinken in Venetië. We kletsen honderduit en klikken goed met elkaar. Na urenlang wijnen nemen we afscheid van elkaar met een passionele kus. Ik durf wel te zeggen dat het een van de leukste eerste dates is die ik ooit heb gehad.

Ook na de date houden we contact. Er zijn al plannen voor een tweede date, hij wil graag uitgebreid voor mij koken. Daar zeg ik uiteraard geen nee tegen. En toen opeens, volledig uit het niets, reageert hij niet meer. Blijkbaar is die leuke klik helemaal niet wederzijds. De teleurstelling is groot.

Maanden later heb ik met een andere jongen via WhatsApp de grootste lol. Het is de hoogste tijd om in het echt af te spreken. We nemen plaats bij de grote open haard middenin een café. Klinkt heel romantisch, maar ik had het vooral intens warm (en dat kwam niet door de zenuwen). Met het zweet op mijn voorhoofd en een biertje in de hand vraag ik hem het hemd van het lijf.

Eigenlijk is de online klik beter dan in het echt, maar dat mag de pret niet drukken. We bestellen nog een paar biertjes en een bord vol bittergarnituur. Er is echter maar weinig tijd om te genieten van de bitterballen en kaassnacks. Door de coronamaatregelen worden we om 20:00 het café uitgegooid. Staan we dan, in de stromende regen, met een doggy bag vol gefrituurde snacks.

Lees ook
Merel zoekt man: ‘Is jouw vader bakker? Want je hebt zulke lekkere kadetjes’

We fietsen door de regen naar mijn huis en we warmen de snacks nog even op in de oven. Mijn date had twee mini flesjes wijn meegenomen, we maken er maar het beste van. Na een paar uur zet ik hem later op de laatste trein. De grote, door TL-buizen verlichte, hal van Centraal Station is niet echt een sfeervolle plek om een romantische afscheidskus te doen. We nemen daarom ongemakkelijk afscheid met een korte knuffel.

Misschien dat het ongemakkelijke afscheid een voorbode is. We blijven contact houden, maar ook deze man besluit na een paar dagen zonder iets te zeggen de handdoek in de ring te gooien. Ach, ik vind het wel best. Scheelt mij een berichtje sturen dat ik toch niet zo heel veel zin meer heb om af te spreken.