Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Marije: ‘Als de coronacrisis ons iets heeft gebracht, is het dat we abrupt tot stilstand zijn gedwongen’

Marije: ‘Als de coronacrisis ons iets heeft gebracht, is het dat we abrupt tot stilstand zijn gedwongen’

Marije: ‘Als de coronacrisis ons iets heeft gebracht, is het dat we abrupt tot stilstand zijn gedwongen’

Yay, de nieuwe Flair ligt weer in het tijdschriftenschap! En dat betekent óók weer een kersverse editorial van hoofdredacteur Marije Veerman (37), die met Franklin (37), zoon Kyano (12) en dochter Liv (8) in Purmerend woont.

Ratrace

“Jaarlijks verzuimen werknemers elf miljoen dagen als gevolg van werkstress. Laat dat even op je inwerken. Elf miljoen dagen waarop mensen thuis zitten omdat ze zo verlamd zijn door het leven, dat ze tot niets meer in staat zijn. Elk jaar weer. Niet gek natuurlijk als je bedenkt dat we ons hele volwassen leven maar doorjakkeren. Elke ochtend staan we op en proberen we zo veel mogelijk activiteiten in een dag te proppen.”

Race tegen de klok

“Het huis moet netjes zijn, de was gedraaid, de kinderen naar school, er moet gewerkt worden, en iedere dag sta je weer in die file, waardoor het een race tegen de klok wordt om de kinderen op tijd van de bso te halen. Zelfs ’s avonds proberen we nog dwangmatig onze ogen open te houden om de serie van dat moment te kijken, want tja, daar moet wel over meegepraat worden. Als de coronacrisis ons iets heeft gebracht, is het wel dat we abrupt tot stilstand zijn gedwongen.”

Lees ook
Acute TikTok-paniek bij Marije’s vriendin: ‘In haar hoofd ontstonden al scenario’s waarbij ze op Dumpert staat’

Rust

“Als robotjes die plotseling uit hun baan werden gehaald en vrijheid ervaarden. Wat doe je met je tijd als je ’s avonds niet meer in de file hoeft te staan? Wat brengt het je als er niet met haast gegeten hoeft te worden omdat er een kind naar ballet moet? En wat komt er in de plaats van al die weekenden waarin je normaal gesproken van sociale verplichting naar sociale verplichting racet? Het antwoord is vrij simpel. Rust.”

Deze editorial van Marije komt uit Flair 44. Dit nummer ligt nu in de winkel. Liever thuis laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Beeld: Esmée Franken