Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Marije kijkt met enige jaloezie naar dochter Liv (8): ‘Geen idee waar die onzekerheid vandaan komt’

Marije kijkt met enige jaloezie naar dochter Liv (8): ‘Geen idee waar die onzekerheid vandaan komt’

Marije kijkt met enige jaloezie naar dochter Liv (8): ‘Geen idee waar die onzekerheid vandaan komt’

Yay, de nieuwe Flair ligt weer in het tijdschriftenschap! En dat betekent óók weer een kersverse editorial van hoofdredacteur Marije Veerman (37), die met Franklin (37), zoon Kyano (12) en dochter Liv (8) in Purmerend woont.

Schipperspet

“Vandaag ging Liv naar school met een petje op. Een ultrahippe, rode schipperspet. ‘Doe je die op naar school?’, vroeg Kyano plagerig bij het ontbijt. Maar zij haalde haar schouders op. Vlak bij school deed ze hem toch even af. ‘Moet ik ‘m weer mee naar huis nemen?’, vroeg ik, maar ze keek me een beetje bevreemd aan. ‘Nee hoor, ik had jeuk.’ En ze huppelde met pet en al de school in. Ik keek er met wat jaloezie naar. Vorig jaar kocht ik een grote zwarte flaphoed, prachtig vond ik ’m, maar ik heb hem welgeteld één keer gedragen.”

‘Opvallen op wat voor manier dan ook, vind ik nog altijd lastig’

Onzekerheid

“Naar de supermarkt. Overal waar ik liep en vrouwen hoorde lachen, klonk een irritant stemmetje dat zei: ‘Ze lachen om jou’. Uiteindelijk verkocht ik hem op Marktplaats. Helaas houdt de onzekerheid daar niet op. Als een fotograaf voorstelt om in mijn huis een ‘binnenkijker’ te schieten, roep ik vertwijfeld uit of ze dat wel zeker weet. En als ik iemand tegenkom op straat die ik vaag ken, twijfel ik of ik zal zwaaien, want stel dat ze mij niet herkent? Zelfs toen ik gevraagd werd als hoofdredacteur van Flair dacht ik het eerste jaar dat ik bij iedere meeting door de mand zou vallen. Dat ze zouden zien dat ik helemaal geen ‘echte’ hoofdredacteur was.”

Stom stemmetje

“Ik heb geen idee waar die onzekerheid vandaan komt, want als het om het leven zelf gaat, ben ik helemaal niet zo’n angsthaas. Maar opvallen op wat voor manier dan ook, vind ik nog altijd lastig. Dan is er altijd dat stemmetje. Als ik om mij heen kijk, ben ik ook niet de enige. Vooral vrouwen lijken een expert in het zichzelf naar beneden praten. En hoeveel vrouwen zullen er wel niet zijn die een goede kans niet grijpen, simpelweg door zo’n stom stemmetje?”

Lees ook
Marije’s financiële chaos: ‘Dat ik het overzicht kwijt ben, is te zien aan alle herinneringen die binnendruppelen’

Missie geslaagd

“Gelukkig staan er vanaf vandaag in ieder geval drie vrouwen iets steviger in het leven. Zij gingen voor Flair in de make-over én op de foto. Met hulp van styliste Jeltje van der Pol konden ze na jarenlange onzekerheid zien hoe prachtig ze eigenlijk zijn. Dat ze hun lichaam niet moeten verhullen. Dat ze best wat meer mogen opvallen. ‘Jeetje, ben ik dat? Zo stralend’, riep Vanessa uit bij het zien van haar foto. Deze missie is dan in ieder geval geslaagd.”

Deze editorial van Marije en de prachtige make-overs lees en zie je in Flair 46. Dit nummer ligt nu in de winkel. Liever thuis laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Beeld: Esmée Franken