Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Marije: ‘Er gloorde langzaam weer wat licht toen de lockdowns hun intrede deden’

Marije: ‘Er gloorde langzaam weer wat licht toen de lockdowns hun intrede deden’

Marije: ‘Er gloorde langzaam weer wat licht toen de lockdowns hun intrede deden’

Yay, de nieuwe Flair ligt weer in het tijdschriftenschap! En dat betekent óók weer een kersverse editorial van hoofdredacteur Marije Veerman (37), die met Franklin (37), zoon Kyano (12) en dochter Liv (8) in Purmerend woont.

Lockdowns

“Ik heb me vaak afgevraagd waardoor het bij ons ooit scheef is gaan lopen. Vaak met enige wanhoop als ik weer eens racend in de auto vanaf de redactie naar huis zat, om nog net voordat de winkels sloten een cadeau voor een vergeten kinderfeestje te kopen. Ik daardoor te laat kwam voor de buitenschoolse opvang en na een reprimande van de juf een mokkend kind mee naar huis kreeg, want: ‘Mama, waarom was je zo laat?’ Dan viel ik vaak uit pure frustratie en jaloezie uit tegen Franklin, die nietsvermoedend van zijn werk kwam, met de vraag: ‘Wat eten we vandaag?'”

‘Voor het eerst sinds we kinderen kregen, was Franklin op werkdagen thuis’

“Was het omdat we vrij jong aan kinderen begonnen en nogal naïef waren over de rolverdeling die daarop zou volgen? Was het omdat Franklin twee dagen na de bevalling alweer vijf dagen in de week aan het werk moest en ik na mijn zwangerschapsverlof vooral thuis freelancete? Of was het omdat ik als moeder automatisch contactpersoon was voor de crèche, de school en de bso en zo degene die gevraagd werd als hulpmoeder of aangesproken werd als er weer eens een knutselproject was voor een jarige juf?”

Lees ook 
Marije: ‘Het voelt het verkeerd om op deze plek al te veel te wensen’

Zegen

“Inmiddels heb ik de hoop op een duidelijk antwoord een beetje opgegeven. Wel gloorde er na jaren van rolbevestigende ruzies – ik als zeurende vrouw, hij de begriploze man – waarop we beiden niet zaten te wachten, langzaam wat licht toen de lockdowns afgelopen jaar hun intrede deden. Voor het eerst sinds we kinderen kregen, was Franklin op werkdagen thuis. Kon hij ineens Liv ophalen van school en maakte hij afspraken over het ophalen van speelafspraakjes. In de middag liep hij naar de supermarkt voor het avondeten en rond een uur of zes ging er geregeld een heerlijke vis de oven in. Iets waar hij normaal met vijf dagen kantoor nooit tijd voor had. Blijken al die lockdowns, die op veel aspecten in het leven een negatieve uitwerking hadden, ineens een zegen te zijn voor de emancipatie?”

Deze editorial van Marije lees je in Flair 1-2021. Dit nummer ligt nu in de winkel. Liever thuis laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Beeld: Esmée Franken