Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Acute TikTok-paniek bij Marije’s vriendin: ‘In haar hoofd ontstonden al scenario’s waarbij ze op Dumpert staat’

Acute TikTok-paniek bij Marije’s vriendin: ‘In haar hoofd ontstonden al scenario’s waarbij ze op Dumpert staat’

Acute TikTok-paniek bij Marije’s vriendin: ‘In haar hoofd ontstonden al scenario’s waarbij ze op Dumpert staat’

Yay, de nieuwe Flair ligt weer in het tijdschriftenschap! En dat betekent óók weer een kersverse editorial van hoofdredacteur Marije Veerman (37), die met Franklin (37), zoon Kyano (12) en dochter Liv (8) in Purmerend woont

Tiktok

“‘En toen? Wat heb je toen gedaan?” Het is woensdagmiddag en een vriendin ploft op mijn bank neer. Gisteravond rond elf uur kwam haar vijftienjarige dochter naar beneden met de TikTok-video van haar broertje van zeven. Haar vriendinnetje had er een screenshot van gemaakt en haar zojuist geappt met de woorden: ‘Wat doet je moeder?’ Dochterlief had iets terug geappt van: ‘Geen idee’ met zo’n emoticon met een meisje met haar handen omhoog erbij, maar daarna kwam ze toch naar beneden.”

Paniek

“Ze wapperde met de telefoon voor de neus van haar moeder. ‘Mam, wat doe je hier eigenlijk?’ Mijn vriendin wierp een blik op het scherm. Ze zag haar zoon gekke dansjes doen voor de camera.  Daarnaast zat ze zelf. Ze trok de telefoon uit haar dochters handen en keek nog een keer goed. Tja, wat deed ze eigenlijk? Toen kreeg ze het ineens heel heet. Je weet wel, zo’n moment dat er een bal van paniek ontstaat in je buik en recht naar je gezicht stijgt. Ineens wist ze het weer. Dat ze die middag een pukkel had gevoeld aan de binnenkant van haar been en dacht: wat zit daar?”

‘In haar hoofd ontstonden meteen scenario’s waarbij ze met filmpje en al op Dumpert staat’

Dumpert

“Dat ze haar rok had opgetrokken en met de zaklamp van haar telefoon was gaan kijken. Niet wetende dat haar zoon net op dat moment naast haar een TikTok-filmpje aan het opnemen was. In haar hoofd ontstonden meteen scenario’s waarbij ze met filmpje en al op Dumpert staat. Met als titel:  ‘Wat doet deze moeder?’. ‘Haal eraf’, siste ze naar haar dochter. ‘Haal dat filmpje eraf.'”

Viral

“Maar haar dochter haalde haar schouders op. ‘Ik weet zijn wachtwoord niet.’ Dus stoof ze twee trappen omhoog naar de kamer van haar zoontje, die natuurlijk allang lag te slapen. Ze schudde hem wakker. ‘Wat is je wachtwoord? Je wachtwoord van TikTok.’  Ondertussen werd het leed in haar hoofd steeds groter. Wat als het filmpje viral ging? Ze riep naar haar dochter: ‘Zorg er in vredesnaam voor dat je vriendin het filmpje niet deelt. Wat doet ze überhaupt zo laat nog op haar telefoon?’ Haar zoontje opende ondertussen slaperig zijn ogen. ‘Wat is je wachtwoord van  TikTok?'”

Lees ook
Marije over zoon Kyano (12): ‘Moet ik het op zijn beloop laten met stille hoop dat hij niet verzuipt?’

Achter een slotje

“‘Ja, dat zeg ik niet.’ Ze kon hem wel door elkaar schudden. Na vijf minuten kwam daar uiteindelijk het verlossende woord van haar dochter. Via de iPad van haar broertje had ze het filmpje toch kunnen verwijderen. Vol opluchting zakte ze neer op haar bed. De paniek gleed langzaam van haar af. Zijn TikTok werd nog diezelfde dag achter een slotje gezet.”

Deze editorial van Marije komt uit Flair 43. Dit nummer ligt nu in de winkel. Liever thuis laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Beeld: Esmée Franken