Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Marije over haar vakantiegedrag: ‘In de auto terug werd er niet veel meer gezegd’

Marije over haar vakantiegedrag: ‘In de auto terug werd er niet veel meer gezegd’

Marije over haar vakantiegedrag: ‘In de auto terug werd er niet veel meer gezegd’

Yay, de nieuwe Flair ligt weer in het tijdschriftenschap! En dat betekent óók weer een kersverse editorial van hoofdredacteur Marije Veerman (37), die met Franklin (37), zoon Kyano (11) en dochter Liv (8) in Purmerend woont.

Stress

“Soms benijd ik ze: de mensen die op hun vakantiebestemming aan kunnen komen, hun handdoekje kunnen neerleggen en klaar.  Van die mensen die volstrekt tevreden zijn met het eerste het beste strand voor de deur en restaurant op de hoek. Die dan na een paar dagen een rondje gaan rijden, gewoon voor de afwisseling. Ik ben dus niet zo iemand.”

Complete lijst

“Laatst zei een vriendin tegen mij: ‘Ik moet gewoon met jou op vakantie. Jij vindt altijd de leukste plekken.’ En ja, dat is ook zo, maar daar beland ik natuurlijk niet door louter toeval. Een vakantieadres benader ik niet anders dan een werkproject.”

‘Weken van tevoren struin ik het internet af op zoek naar verborgen parels’

“Weken van tevoren struin ik het internet af op zoek naar verborgen parels. Dat ene strandje waar vooral de locals komen. Die wonderschone plek om koffie te drinken, dat idyllische dorpje waar je zo heerlijk verse vis kunt eten en ga zo maar door. En als we dan eindelijk op de bestemming aankomen, heb ik ook pas echt rust als ik de complete lijst heb afgevinkt. Want hoe kan ik relaxen op het ene strandje als het strandje daarnaast misschien wel leuker is?”

Misser

Zo sleepte ik het gezin vorig jaar nog mee naar Cala Benirrás op Ibiza. Want: ‘Jongens, er staan zelfs marktkraampjes óp het strand!’ Drie kwartier in de auto, een halfuur lopen door de bloedhitte, zeurende kinderen (‘Mama, ik heb het heet’), om uiteindelijk uit te komen op een overvol strand waar door alle handdoeken geen zand meer te zien was.

‘In de auto terug werd er niet veel meer gezegd’

“Tot overmaat van ramp raakten we ook nog de autosleutels kwijt, die we goddank nog wel terugvonden. Je begrijpt: in de auto terug werd er niet veel meer gezegd. Dat mijn gezin überhaupt nog naar mijn grillen luistert, is alleen te danken aan het feit dat ik af en toe ook raak schiet.”

Lees meer
Marije’s man was dolblij met z’n nieuwe baan, tot iemand riep: ‘Wij willen geen neger als trainer’

Ultiem geluk

“Zo ontdekten we vorig jaar op datzelfde Ibiza Utopia beach, door een tip op internet. Een klein kiezelstrand met een paar ligbedden en een strandtent waar de vis op houtskool werd gebakken en de kinderen de hele dag van de rotsen in het water sprongen. Om vijf uur bestelden we een fles wijn en we bleven hangen tot een uur of elf ’s avonds. Ultiem geluk. De rest van de vakantie waren we daar te vinden. Dan vergeet je al snel de missers.”

‘Een kans om een keer de vakantie ons te laten verrassen in plaats van andersom’

“Dit jaar gaan we drie weken naar Sicilië, last minute, want door corona gaat onze eigenlijke vakantie naar de Filipijnen niet door. Stiekem zie ik een kans. Een kans om een keer de vakantie ons te laten verrassen in plaats van andersom. Tot nu, een week voor vertrek, heb ik nog geen reisblog geopend. Oké, een paar dan, maar dat was slechts om te kijken of ik het huis wel moest boeken. Nu nog kijken hoe ik het volhoud.”

Deze editorial van Marije komt uit Flair 28. Dit nummer ligt nu in de winkel. Liever thuis laten bezorgen? Bestellen kan hier.