Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Kirsten ging naar Terschelling: ‘Ik wist dat we een juiste beslissing hadden genomen’

Kirsten ging naar Terschelling: ‘Ik wist dat we een juiste beslissing hadden genomen’

Kirsten ging naar Terschelling: ‘Ik wist dat we een juiste beslissing hadden genomen’

Kirsten Schilder (37) is de vrouw van zanger Nick (37). Samen hebben ze drie kinderen: Nikki (10), Julian (8) en Jackie (4). In Flair schrijft ze elke week open en eerlijk over haar leven.

Terschelling

“Nog nooit heb ik zo veel activiteiten in twee dagen gepropt als afgelopen weekend. Nota bene mét kinderen die, hoewel ze een verrijking zijn voor alles wat je in het leven onderneemt, het schakelen van de ene naar de andere bezigheid doorgaans toch net iets bewerkelijker maken. Vooraf twijfelde ik of het een goed idee was om te gaan. Want wat ga je op je bestemming doen als de musea en cafés gesloten zijn en zelfs een excursie met een huifkar verboden is? En dan zijn de Nederlandse weergoden ook nog eens wat grilliger dan bijvoorbeeld hun Spaanse collega’s. Toen Nick voorstelde om een weekend naar een Waddeneiland te gaan, was ik vooraf dus nogal sceptisch. Maar Nick zou Nick niet zijn als hij me met allerlei argumenten – ‘Wat tijd in een andere omgeving doorbrengen is goed voor je’, ‘Het is toch leuk om back to basic te gaan?’, ‘Nederland heeft alles’, ‘Je moest eens weten hoe toeristen onze Waddeneilanden waarderen!’ – wist te overtuigen.”

“Zo vertrokken we op een vrijdagmiddag naar Terschelling, waar we het bewolkte weer in Harlingen inruilden voor het door Nick beloofde zonnetje. Hij wist me te vertellen dat de wind ervoor zorgt dat de wolken snel overwaaien, waardoor de zon er meer en langer schijnt. En doordat de zee in de lente nog erg koud is, valt er in deze periode vaak maar weinig regen. Het waren ideale omstandigheden voor dit veelbelovende weekend!”

“Eenmaal aangekomen bij onze accommodatie, wist ik dat we een juiste beslissing hadden genomen. Terwijl we langs de paardenpoetsplaats richting het achtergelegen veldje liepen, zagen we onze tent staan. Waar we bijzondere buren bleken te hebben. Voor ons stond een drachtige merrie, achter ons stonden zes lammetjes en naast ons acht gigantische Friese paarden en een aantal Shires. De Shire is het grootste paardenras ter wereld en is indrukwekkend om in het echt te zien. Wat een mooie en reusachtige dieren!”

“Ondanks de koude nacht werden we ’s ochtends verrast door de warme lentezon. De geur van het kampvuur waarmee we de vorige dag hadden afsloten, hing nog in de lucht. Voor de eerste activiteit stonden er twee ezeltjes klaar om ons te vergezellen voor de picknick op de Boschplaat. Die dag zouden er nog drie activiteiten volgen.”

Lees ook
Kirsten over de vaste filmavond met het gezin: ‘Inmiddels kijken Nick en ik er meer naar uit dan onze kinderen’

“Zong zanger Rob Janszen ooit: ‘Daar op dat eiland kwam mijn gevoel in een stroomversnelling, heel m’n leven op de helling door die zeven dagen op Terschelling.‘ Bij ons was het meer iets als: ‘Zo veel mogelijk doen in twee dagen was min of meer de doelstelling, nou da’s gelukt, dit weekend voelde als zeven dagen op Terschelling.’ Nick en ik waren zondagavond zo onder de indruk van alle leuke dingen die we hadden gedaan, dat we verstopt achter ons mondkapje en onze zonnebril stiekem een dutje deden op de veerboot naar huis. Hoe moet dat nou als alles straks weer open is? Ik denk dat we dan beter een week kunnen boeken.”

Meer Kirsten? Iedere maand komt ze met een nieuwe vlog op Flair TV

Deze column van Kirsten Schilder komt uit Flair 20-2021. Deze editie ligt van 19 t/m 25 mei in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Fotografie: Daniël O’Conner