Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Kirsten: ‘We gaan op vakantie, maar door mijn inschattingsfout is er één groot probleem…’

Kirsten: ‘We gaan op vakantie, maar door mijn inschattingsfout is er één groot probleem…’

Kirsten: ‘We gaan op vakantie, maar door mijn inschattingsfout is er één groot probleem…’
Kirsten Schilder (38) is de vrouw van zanger Nick (37). Samen hebben ze drie kinderen: Nikki (10), Julian (8) en Jackie (4). In Flair schrijft ze elke week open en eerlijk over haar leven.

Het uur van de waarheid

Het is eindelijk zover. De zomervakantie waar we dit jaar misschien nog meer naar uitgekeken hebben dan vorige jaren staat voor de deur. Wij gaan met de auto naar Italië. Om de lange autorit een beetje te spreiden verblijven we, na de eerste vijf uur gereden te hebben, een aantal nachten in Luxemburg. Zo hebben we twee vakanties ineen.

Dat het weer in Luxemburg nog niet zo zomers is als op onze eindbestemming zorgt ervoor dat we gevarieerde kleding mee moeten nemen. Dat is natuurlijk geen probleem. Wat wel een probleem is, is dat ik de laadruimte van onze auto veel groter inschatte dan die in de werkelijkheid is. Ik wist zeker dat het zou passen. Een buggy, een supermarkttas gevuld met cadeautjes voor onderweg, voor ieder kind een rugzak met hun eigen spullen om de tijd te doden en minstens zes grijs-wit gestreepte grote tassen.

Ieder gezinslid had van mij een big shopper gekregen om hun vakantiespullen in te pakken. Ik moet zeggen dat ze daar optimaal gebruik van hebben gemaakt. Naast hun kleding, moesten natuurlijk hun knuffels mee op vakantie. Dan nog een extra tas voor de alledaagse dingen zoals wasmiddel, zonnebrand, afwasteiltje, toiletpapier, theedoeken enzovoorts. O ja, en nog een tas  voor alle schoenen. Iedereen moet natuurlijk wel minstens drie paar schoenen mee. Wandel-schoenen voor de excursies, slippers en sandalen voor onder de zomerse jurkjes. Vijftien paar schoenen. Aangezien Nick schoenmaat 49 heeft, kon het echt niet anders dan daar een aparte tas voor te reserveren.

Zeven tassen, waar geen balpen meer bij kon, stonden naast onze auto. Te wachten om ingeladen te worden. Ik had mezelf daarnaast onnodig veel druk opgelegd door voorafgaand aan het vertrek Nick wel zes keer te garanderen dat alles zou passen. “Kirs, weet je dit nou wel zeker?”

Lees ook
Kirsten: ‘Geruststellend vertel ik haar dat ik dat eigenlijk ook wel een goede oplossing vind’

“Ja hoor, dit lukt honderd procent zeker.” “Laten we dan wel zorgen dat we een dag voor vertrek alles in de auto doen, niet op de ochtend zelf, dan kunnen we nog op tijd dingen aanpassen.”

De avond voor vertrek was daar het uur van de waarheid: al onze bagage stond opgesteld achter de auto. Nick laadde alles zorgvuldig in. Eerst de big shoppers, daarbovenop de strandtassen, de strandspullen op de lege plekken en de buggy schoof hij handig onder de stoelen. De auto zat helemaal vol! Super! Ware het niet dat er nog een boodschappentas en twee strandtassen buiten de auto stonden die nergens meer pasten. O, o… Mijn inpakgaranties gelden kennelijk tot aan de deur. Maar warempel, eureka! Er schoot me iets te binnen. Onze elektrische auto heeft als nadeel dat we onderweg naar onze vakantiebestemming een aantal ‘laadstops’ moeten maken. Maar het voordeel is dat de motor is weggewerkt tussen de achterwielen. Dús, passen er precies nog een paar spullen onder de motorkap! Zo komen die duurzaamheidsprincipes van je man af en toe toch van pas. Fijne vakantie!  ■

Fotografie Daniel O’Connor | styling Tramontana | haar & make-up BT Hair & Beauty